Zoek een wijn
Paradiso 1954 Primitivo 2022
Wijngaard en regio
Afkomstig van verschillende wijngaarden rondom Cerignola in Apulië. De bodem bestaat uit klei en kalk.
Vinificatie
Na de oogst worden de druiven ontsteeld en vergist. De gisting plus schilweking vindt plaats in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur van 15 tot 20 graden gedurende 15 en 20 dagen. De wijn rijpt twee maanden in RVS tanks, waarna een houtrijping van 12 maanden volgt in barriques. Na de houtrijping gaat de wijn weer terug naar de RVS tanks voor drie maanden. Voordat het op de markt wordt gebracht, rijpt de wijn nog vier maanden in de fles.
Kleur : Robijnrood.
Geur : zeer intense aroma's : Rode bessen, gedroogde pruimen, mirte, moka, kruidnagel.
Smaak
Vol van smaak, versmolten tannines, veel donker fruit (pruimen, mirte, bessen) en indrukken van specerijen., chocola
Serveren bij
Lekker bij pasta met rijke sauzen. Ook heerlijk bij een pizza met pikante salami, stoofvlees
Serveertemperatuur
16-18° C
Jancis Robinson
15/20