Zoek een wijn
Zoek: petit verdot, Spanje
Results
Ego Bodegas Acuma
Druiven : mourvèdre = monastrell , Syrah , petit verdot
domein
De DO Jumilla, in de regio Murcia, is een van de oudste van Spanje: 1966. De meest aangeplante druif is monastrell (mourvèdre). Deze laat rijpende, krachtige rode druif voelt zich goed thuis in dit warme continentale klimaat. De wijngaarden van Ego Bodegas zijn het hoogst gelegen van de DO Jumilla: tot 900 m hoogte. Samen met het kalk in de ondergrond zorgt dit voor evenwichtige wijnen met voldoende zuren.
omschrijving
Donker kersenrood, flink tranend. Intense aroma's van rood en zwart fruit met een zwoele kruidigheid. De smaak is rijk en zacht, bijna fluwelig. De tannines zijn poeslief en ondanks de grote rijpheid zijn er voldoende zuren die de wijn in balans houden. 'Acuma' betekent 'nu' in het Roemeens, deze wijn wordt jong verkocht zodat we nu kunnen genieten van het intense fruit.
wijngaard
Ego Bodegas 'Don Baffo' Jumilla 2020
Regio : Murcia
jaar : 2020
druivensoorten : mourvèdre = monastrell, syrah, petit verdot
herkomstbenaming : Jumilla
gerecht
rood vlees, stoofschotels, pelswild (hert, reebok, everzwijn), kruidige gerechten, blauwschimmelkaas
omschrijving
Ondoorzichtige robijnrode kleur. In de neus hebben we zwoele houttoetsen (vanille, kokos, marsepein), zwart fruit en kruidige accenten. Volle, krachtige en kruidige smaak. Je proeft de grote rijpheid van de druiven. Het hout is duidelijk aanwezig. Krachtpatser die indruk maakt.
wijngaard
Donkere, zanderige bodems met veel kalk. De wijngaarden liggen op 700 m hoogte, tussen het Mediterraans klimaat van de kustzone en het continentaal klimaat van de hoogvlakte van Castilla-La Mancha. Er valt weinig neerslag (300 mm per jaar), maar dit wordt goed vastgehouden door de bodem.
kelder
Wijngaard en regio
Afkomstig van twee biologische wijngaarden, Finca el Fabián en Las Pedroñeras, in La Mancha, Spanje. De wijnstokken zijn 10 jaar oud. Het is heet en koel in La Mancha, dat maakt het gebied zeer geschikt voor biologische wijnbouw.
Vinificatie
De druiven worden 's nachts geoogst en krijgen een koude inweking. Daarna start de vergisting op een gecontroleerde temperatuur van 28 graden in RVS tanks.
Donkere tonen (drop, leder, laurier) bepalen samen met gul zwart fruit, zwarte olijven en een vleugje vanille het aroma van deze stevige, kruidige wijn met lengte . Die beste amigos zal zijn met o.m. vlees van de barbecue