Zoek een wijn
Zoek: Spanje
Results
App : Somontano
Enate Syrah heeft houtrijping ondergaan.
Enate Syrah-Shiraz is een krachtige complexe wijn. Rijp fruit, bloemen, zoete specerijen, mineralen, kruiden, mooie tannines en aangename afdronk.
Uitstekend te combineren met rood vlees, kaasfondue, gebraden wildgevogelte, gans en eend. of om "zomaar" te drinken.
De optimale drinktemperatuur voor Enate Syrah-Shiraz is 16°C.
Bodega Enate is opgericht in 1984.
De bodega bezit 500 ha wijngaarden. Haar missie is: het maken van de beste kwalitatief hoogstaande en premium wijnen van de beste druiven van Somontano, met respect voor de oude lokale tradities en met behulp van de modernste technologieën.
Bodega Enate concentreert zich op de internationale druivenrassen Merlot, Cabernet en Chardonnay en de typisch Spaanse Tempranillo. Deze bodega maakt 85% rode wijn, 10% witte wijn en 5% rosé.
Producent : Bodegas Copaboca
Appellatie : Rueda
Druif : Verdejo
intense aroma's van citrus : pompelmoes
verfrissende citrussmaken in de mond, waardoor deze wijn een ideale dorstlesser
is bij zomerse temperaturen
bij BBQ, schaal-en schelpdieren, slaatjes, tapas,
A lovely tawny yellow colour with a light green tint. A complex bouquet which combines varietal qualities (hazelnut, toasted bread)
with tropical fruits (pineapple, grapefruit) and the smoky tones imparted by the oak casks.
Full and creamy on the palate, well developed and with fresh acidity which leads to an extraordinary finish,
long and balanced, accentuated by toasty notes.
Land :Spanje
Categorie : Bodegas Murviedro - D.O. Valencia & Utiel-Requena
Appellatie :D.O. Alicante
Druivensoort :100% Monastrell
Kleur
Dieprood met purperen reflecties
Aroma
Intense aroma's van rijp rood fruit, licht getoast
Smaak
Rijk en complexe wijn, verfijnde tannines, getoaste afdronk
Food pairing
Past bij rood vlees, wild, pot-au-feu, gekruide gerechten en kaas
Schenktemperatuur :16° - 18°C
2DE BEST VERKOCHTE WIJN OPENDEUR HERFST 2020
2DE BEST VERKOCHTE WIJN OPENDEUR HERFST 2018
4De best verkochte wijn opendeur herfst 2019
Gouden Médaille Intern. Concours Grenache du Monde
omschrijving
Intens robijnrode kleur. Ontwikkelde, open neus van rood fruit met toetsen van kruiden en moka afkomstig van het hout. Goede concentratie en structuur in de mond, stevig maar rond met soepele tannines.
wijngaard
Calatayud ligt in de provincie Aragon, ten Oosten van Ribera del Duero en grenzend aan Cariñena. De wijngaarden zijn het hoogst gelegen van de appellatie, op 950 m. De bodems zijn erg arm en bestaan uit rode klei,
leisteen en ronde keien. In dit continentale klimaat zijn de winters streng, de zomers heet
en valt er weinig neerslag. De rendementen liggen heel laag, zo'n 20-30 hl/ha.
kelder
Druivenras : Cabernet Sauvignon, Monastrell
Over het wijnhuis
Bodegas Luzón maakt in het zonnige, Spaanse Jumilla moderne wijnen met veel fruit en weelderig, gedoseerd houtgebruik. Het zijn genereuze, robuuste wijnen waar zowel de wijnkenner als de casual wijndrinker plezier uit haalt. Comfort-wijn, dat kun je gerust zeggen. De wijnen worden veel gemaakt van de voor Jumilla zo typerende Monastrell.
Wijngaard en regio
Afkomstig van wijnstokken op bodems van zand, leem en veel kalksteen, op 650 meter hoogte.
Vinificatie
De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur van 28 tot 30 graden voor 6-8 dagen. Daarna blijft het sap in contact met de schilletjes voor zo'n 5-10 dagen om meer kleur en smaak te onttrekken. De wijn rijpt verder op Frans en Amerikaans eikenhout voor 12 maanden.
Kleur
Robijnrood met een paarse gloed.
Geur
De "Cooperativa del Penedès" (of kortweg Covidés) is de grootste producent van Cava in Catalonië en telt meer dan 800 leden-producenten die samen een 3000 ha wijngaard in productie brengen. Constante innovatie en investeringen in de modernste vinificatiematerialen, duidelijke voorschriften bij de leden, begeleiding door een agronoom zorgen voor een ongeziene prijs/kwaliteit.
Voor deze klassieke brut werden de drie lokale druiven gebruikt: Macabeo, Xarel-lo en Parellada. De rijping sur lie duurde minimum 2 jaar, waardoor zich een fijne pareling ontwikkelde.
Het resultaat is een frisse, fruitige cava die bij een heel breed publiek in de smaak valt.
Deze Cava Brut is gemaakt met de traditionele variëteiten Xarel-lo, Macabeu en Parellada. Artisanaal geproduceerd, minimum 15 maanden rijping. 7 gram suikergehalte.
Intense aroma's met zachte, evenwichtige smaak en fijne pareling.
Het wijnhuis Josep Masachs is gelegen in Vilafranca del Penedès en werd in 1930 opgericht.
Druif: 50% Verdejo, 50% Viura
jaargang : 2021
Beschrijving: Bleekgouden kleur, in de neus fris, vers fruit. Delicaat en zachtkruidig palet.
Wijn/Spijs: ideaal als aperitief, bij lichte hapjes, vis en schaaldieren