Zoek een wijn
Survivor Barrel Select Cabernet Sauvignon 2020
Wijngaard en regio
Afkomstig van een wijngaarden in Stellenbosch, Zuid-Afrika. De bodems bevatten hier veel graniet en zandsteen, ideaal voor goede waterregulering.
Vinificatie
De druiven worden 's ochtends geplukt om ervoor te zorgen dat de druiven koel in de kelder arriveren. De druiven krijgen een koude inweking van 24 uur en vervolgens is er 24 uur schilcontact om kleur te onttrekken. De druiven worden vergist op 22 - 25 graden gedurende 4 tot 6 dagen. De malolactische vergisting vindt plaats in vaten van Frans eikenhout (300 liter). De vaten komen van de tonnelleries Vicard en Taransaud, beiden in de Franse Cognac-streek. 20% van de vaten zijn nieuw. De wijn rijpt vervolgens nog 15 maanden in deze vaten.
Kleur Paarsrood.
Geur : Rijpe, zwarte bessen en kersen. Chocolade en een vleugje vanille.
Smaak Krachtige wijn met warme, volle smaken van kersen en pruimen, aangevuld met tonen van hout zoals vanille en ceder.
Serveren bij
Lekker bij lamsrack of tonijnsteak van de grill. Ook lekker bij Emmentalerkaas en champignons.