Zoek een wijn
Zoek: cabernet sauvignon
Results
Appellatie Stellenbosch
het produkt van de 5 klassieke bordelese druivenrassen:
60% Cabernet Sauvignon, 12% Cabernet Franc, 11% Malbec, 10% Merlot en 7% Petit Verdot. .
houtgelagerd gedurende één jaar in franse en amerikaanse eik.50% nieuwe eik en 50% 1 jaar oude vaten
perfekte combinatie van expressief nieuwe wereld fruit en oude wereld-elegantie. krachtig en fijn. lange afdronk.
Deze dieprode wijn geurt naar bramen en bosbessen met achterin tonen van specerijen, koffie en cederhout. In de aanzet proeft men geconcentreerd rijp rood fruit en stevige maar verfijnde tannine. De afdronk is intens en lang met mooie en elegante houttonen..
Gastronomie : genieterswijn, bij rood vleesgerechten, wildgerechten, lams- en schapenvlees
Bewaartijd :zeker 15 jaar
Appellatie Stellenbosch
het produkt van de 5 klassieke bordelese druivenrassen:
53% Cabernet Sauvignon, 12% Cabernet Franc, 13% Malbec, 17% Merlot en 5% Petit Verdot. .
houtgelagerd gedurende één jaar in franse en amerikaanse eik.50% nieuwe eik en 50% 1 jaar oude vaten
perfekte combinatie van expressief nieuwe wereld fruit en oude wereld-elegantie. krachtig en fijn. lange afdronk.
TOP WIJN gestockeerd in optimale kondities kan deze wijn gerust 20 jaar bewaard worden
Tim Atkin : 95/100
Greg Sherwood : 95/100
80% Cabernet Sauvignon, 10% Malbec, 10% Petit Verdot.
Heel donkere kleur .Aroma's van groene paprika, kersen, kaneel en kruiden. In de smaak tonen van vanille, pruimen en zoethout.
Compact fruitige aanzet. Volle smaak met een licht kruidig accent
Prefecte wijn in combinatie met vlees, eend, pasta's in rode sauzen en gerijpte kazen.
Best verkochte rode wijn openflesdagen herfst 2024
Wijngaard en regio
Afkomstig van een wijngaarden in Stellenbosch, Zuid-Afrika. De bodems bevatten hier veel graniet en zandsteen, ideaal voor goede waterregulering.
Vinificatie
De druiven worden 's ochtends geplukt om ervoor te zorgen dat de druiven koel in de kelder arriveren. De druiven krijgen een koude inweking van 24 uur en vervolgens is er 24 uur schilcontact om kleur te onttrekken. De druiven worden vergist op 22 - 25 graden gedurende 4 tot 6 dagen. De malolactische vergisting vindt plaats in vaten van Frans eikenhout (300 liter). De vaten komen van de tonnelleries Vicard en Taransaud, beiden in de Franse Cognac-streek. 20% van de vaten zijn nieuw. De wijn rijpt vervolgens nog 15 maanden in deze vaten.
Kleur Paarsrood.
Geur : Rijpe, zwarte bessen en kersen. Chocolade en een vleugje vanille.
Smaak Krachtige wijn met warme, volle smaken van kersen en pruimen, aangevuld met tonen van hout zoals vanille en ceder.
Kenmerken
Corvina, de belangrijkste van de inheemse Veronese wijnstokken, gekenmerkt door intense aroma's van kersen, gaat perfect samen met de zachtheid van Merlot en de structuur van Cabernet Sauvignon.
Intens robijnrood van kleur, de neus biedt donkerrood fruit aroma's van gedroogd fruit en rozijnen, zoete hints van vanille en kruiden. wat eiktonen, gesausde tabak, lichte rokerigheid
Druivenras : Cabernet Sauvignon, Monastrell
Over het wijnhuis
Bodegas Luzón maakt in het zonnige, Spaanse Jumilla moderne wijnen met veel fruit en weelderig, gedoseerd houtgebruik. Het zijn genereuze, robuuste wijnen waar zowel de wijnkenner als de casual wijndrinker plezier uit haalt. Comfort-wijn, dat kun je gerust zeggen. De wijnen worden veel gemaakt van de voor Jumilla zo typerende Monastrell.
Wijngaard en regio
Afkomstig van wijnstokken op bodems van zand, leem en veel kalksteen, op 650 meter hoogte.
Vinificatie
De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur van 28 tot 30 graden voor 6-8 dagen. Daarna blijft het sap in contact met de schilletjes voor zo'n 5-10 dagen om meer kleur en smaak te onttrekken. De wijn rijpt verder op Frans en Amerikaans eikenhout voor 12 maanden.
Kleur
Robijnrood met een paarse gloed.
Geur
Wijngaard en regio
Afkomstig van verschillende wijngaarden in Maipú, Luján de Cuyo en Uco Valley in Argentinië.
Vinificatie
De druiven worden ontsteeld. De gisting vindt plaats in RVS en betonnen tanks op een gecontroleerde temperatuur van 25 tot 26 graden gedurende 20 dagen. Daarna rijpt de wijn 15 maanden op Frans eikenhout, waarvan een deel nieuw.
Kleur Robijnrood.
Geur : groene paprika Kersen, cassis, balsamico, grafiet en subtiele tonen van kruiden.
Smaak : kruidige wijn, vol van smaak, gebalanceerd, lange afdronk.
Serveren bij Lekker bij ossobucco. Ook heerlijk bij pasta met vlees of stoofschotels.
Serveertemperatuur 16-18 °C
Regio : Somontano
Druif :Cabernet Sauvignon
sappig rood fruit, een hint van bloemen en mineralen.
Zeer volle "food" rosé
Leent zich uitstekend bij gegrilde vis, rijstgerechten, pasta's, jamon, kazen
De optimale drinktemperatuur voor deze rosé is 10°C.
Tasting Notes:
"Its powerful and remarkably fruity bouquet highlights the scents of the grape (bilberries, strawberry, pepper). Full bodied, the balancing acid gives this wine a lively and supple character. This wine has shown continuity collecting 3 consecutive Golden Bacchus awards for Best Spanish Rosé. Its evolution on the palate gives a long flavoursome finish accentuated by varietal aromas."
Druivenras : 51.5 % petite syrah, 48.5% zinfandel
Appellatie : California
fruit afkomstig uit Clarksburg, Amador County en Lodi
houtlagering : 28 maanden in Amerikaanse eik van 1en 2 jaar oud
diep robijnrode kleur
expressieve neus van zwart fruit en specerijen, vanille.
geconcentreerde krachtige wijn met grote complexiteit.
Zoethout , kaneel , nootmuskaat, braam- en bosbessen
Gastronomie : barbecue en grillades, rood vleesgerechten
Bewaartijd : 4-5 jaar
deze wijn kan je jong drinken , maar na oudering zullen de verschillende druivenrassen zich beter samensmelten of integreren
VINTAGE: Non-vintage: (Cabernet Franc, Merlot and Cabernet Sauvignon (2012) is carefully matured in third fill French oak barrels for twelve months. The Malbec is fermented without skin contact and aged in Stainless steel tanks to retain the primary fruit aromas and freshness of the wine.
TASTING NOTES:
Imagine the sensual pleasure of fresh, ripe, red strawberries combined with rose petals, marshmallows and the mystical aroma of cinnamon. The gentle tannins and delicate balance of acidity gives this wine its unique character of being fresh, youthful and light. The flavours are playful and mischievous in the mouth with a lingering, lazy aftertaste.
MATURATION/PROCESS:
Cabernet Franc, Merlot and Cabernet Sauvignon is carefully matured in third fill French oak barrels for twelve months. The Malbec is fermented and aged in Stainless steel tanks to retain the primary fruit aromas and freshness of the wine.
SERVING SUGGESTION: