Zoek een wijn
Zoek: cabernet sauvignon
Results
intens rode kleur en een sterke aparte aroma van rijp fruit, aarde en mineralen, laurier, ondersteund door een duidelijke houttoets.
Kruidig en pittig !
77% Cariñena (ook wel Samsó genoemd) en 23% Syrah
De rijping gebeurt op nieuwe en oude eiken vaten voor een periode van 12 tot 16 maanden.
Bodegas La Viña – Valencia
Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah 12 ma vatrijping
duidelijke vanille tonen in neus, geen te zware wijn , maar goede complexiteit tussen fruit en hout.
Heeft baat bij wat zuurstof
Drinken tot 8 jaar na de oogst
Druivenras : Cabernet Sauvignon, Monastrell
Over het wijnhuis
Bodegas Luzón maakt in het zonnige, Spaanse Jumilla moderne wijnen met veel fruit en weelderig, gedoseerd houtgebruik. Het zijn genereuze, robuuste wijnen waar zowel de wijnkenner als de casual wijndrinker plezier uit haalt. Comfort-wijn, dat kun je gerust zeggen. De wijnen worden veel gemaakt van de voor Jumilla zo typerende Monastrell.
Wijngaard en regio
Afkomstig van wijnstokken op bodems van zand, leem en veel kalksteen, op 650 meter hoogte.
Vinificatie
De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur van 28 tot 30 graden voor 6-8 dagen. Daarna blijft het sap in contact met de schilletjes voor zo'n 5-10 dagen om meer kleur en smaak te onttrekken. De wijn rijpt verder op Frans en Amerikaans eikenhout voor 12 maanden.
Kleur
Robijnrood met een paarse gloed.
Geur
Regio : Somontano
Druif :Cabernet Sauvignon
sappig rood fruit, een hint van bloemen en mineralen.
Zeer volle "food" rosé
Leent zich uitstekend bij gegrilde vis, rijstgerechten, pasta's, jamon, kazen
De optimale drinktemperatuur voor deze rosé is 10°C.
Tasting Notes:
"Its powerful and remarkably fruity bouquet highlights the scents of the grape (bilberries, strawberry, pepper). Full bodied, the balancing acid gives this wine a lively and supple character. This wine has shown continuity collecting 3 consecutive Golden Bacchus awards for Best Spanish Rosé. Its evolution on the palate gives a long flavoursome finish accentuated by varietal aromas."
Druivenras : 51.5 % petite syrah, 48.5% zinfandel
Appellatie : California
fruit afkomstig uit Clarksburg, Amador County en Lodi
houtlagering : 28 maanden in Amerikaanse eik van 1en 2 jaar oud
diep robijnrode kleur
expressieve neus van zwart fruit en specerijen, vanille.
geconcentreerde krachtige wijn met grote complexiteit.
Zoethout , kaneel , nootmuskaat, braam- en bosbessen
Gastronomie : barbecue en grillades, rood vleesgerechten
Bewaartijd : 4-5 jaar
deze wijn kan je jong drinken , maar na oudering zullen de verschillende druivenrassen zich beter samensmelten of integreren
Producent : Bogle Winery
Druif : cabernet sauvignon, petite sirah, syrah, zinfandel
assemblage van vier druivenrassen uit verschillende appellaties binnen californië.
schitterende aromawaaier van rijp rood en zwart fruit met wat kruidigheid. sappig, volrond, elegante struktuur.
Elegant en complex. Een ware uitdrukking van de beste kenmerken van 5 klassieke Franse variëteiten. Gelaagde aroma's van kers en cassis, met tonen van tabak en cederhout. Het palet toont rijk sappig rood en zwart fruit met fijne, geïntegreerde tannines. De druiven werden met de hand geplukt met strenge bessenselectie vóór de fermentatie en rijping op vat. De variëteiten werden afzonderlijk gefermenteerd en gerijpt gedurende 12 maanden, daarna gemengd en terug in de vaten gedaan voor nog eens 3 maanden.
Geuren van paprika , licht rokerig door de houttoets met noties van mokka en vanille.
Kruidige aanzet met goed verweven houttoets. In zijn jeugd vraagt deze pittige, peperige wijn een stuk rood vlees.
Wijnhuis
Voor de beide eigenaren en oenologen van Bourgogne producent Badet Clement, is het een uitdaging om een Bourgogne kloon te maken in het zuiden van Frankrijk. Met name Cathérine Delaunay is specialist in het vinden van wijngaarden die een karakteristieke expressie geven aan de druif.
Na de gisting volgt een klassieke rijping op kleine eikenhouten fusten, inclusief de bâtonnage-techniek (rondroeren van gistresten), afkomstig uit de Bourgognestreek. Hierdoor smaakt de wijn vol en romig.
De Native Son toont verleidelijke aroma's van rode en zwarte bessen met hints van nootmuskaat, geroosterd hout en een aanhoudende specerij.
Het palet is zacht met een zijdezacht mondgevoel dat de donkere kers en pruim benadrukt, terwijl tonen van warme vanille en bakkruiden plaatsmaken voor een lange bevredigende afdronk.
Samenstelling: 56% Cabernet Sauvignon, 28% Zinfandel, 16% Petite Sirah
Een schitterende wijn met bijzonder aangename en verleidelijke aroma’s van kersen en bosbessen, aangevuld met toetsen van chocolade en anijs. Gebrande eik en rijpe tannines zorgen voor een uitzonderlijke wijn van hoog niveau.
Een delicate blend van Petite Syrah, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon, Malbec en Cabernet Franc.
Deze wijn heeft gedurende 2 jaar gerijpt op 50% nieuw eikenhouten vaten, 25% op oude eikenvaten en 25% op zeer oude eiken vaten.