Zoek een wijn
Zoek: macabeu , Spanje
Results
Deze Cava Brut is gemaakt met de traditionele variëteiten Xarel-lo, Macabeu en Parellada. Artisanaal geproduceerd, minimum 15 maanden rijping. 7 gram suikergehalte.
Intense aroma's met zachte, evenwichtige smaak en fijne pareling.
Het wijnhuis Josep Masachs is gelegen in Vilafranca del Penedès en werd in 1930 opgericht.
De "Cooperativa del Penedès" (of kortweg Covidés) is de grootste producent van Cava in Catalonië en telt meer dan 800 leden-producenten die samen een 3000 ha wijngaard in productie brengen. Constante innovatie en investeringen in de modernste vinificatiematerialen, duidelijke voorschriften bij de leden, begeleiding door een agronoom zorgen voor een ongeziene prijs/kwaliteit.
Voor deze klassieke brut werden de drie lokale druiven gebruikt: Macabeo, Xarel-lo en Parellada. De rijping sur lie duurde minimum 2 jaar, waardoor zich een fijne pareling ontwikkelde.
Het resultaat is een frisse, fruitige cava die bij een heel breed publiek in de smaak valt.
druivensoorten : macabeo: 100%
domein
Bodegas Agustín Cubero is een familiebedrijf opgestart in 1881, met 126 hectare in Calatayud.
Bijna de helft van de oppervlakte bestaat uit garnacha, aangeplant op een heel arme bodem op maar liefst 950 m hoogte.
Samen met het continentaal klimaat van de regio zorgt dit voor een trage rijping van de druiven.
De opbrengst is heel laag en het wijnmaken gebeurt in een moderne kelder.
Alle ingrediënten zijn hier aanwezig om opmerkelijk goede wijn te maken.
omschrijving
Vrij volle, rijke witte wijn met toch ook mooie zuren. Aroma's van rijp boomgaardfruit en ananas, samen met een licht rokerige toets. Modern gevinifieerd, zonder houtrijping.
wijngaard
Druif: Macabeo, Xarel.lo en Parellada.
Beschrijving: Cava Grans Moments semi seco is een halfdroge cava die gemaakt wordt van de 3 typische lokale druivensoorten. Bleekgeel, aromatisch (rijpe gele appelen), rond en uitgesproken fruitig. 2 jaar rijping "sur lie". 40gr/l restsuiker.
Wijn/spijs: een aanrader bij desserts.
Bewaren: jong en fris op zijn best.