Zoek een wijn
Zoek: Nero di Troia, Italië, rood
Results
WIJNGAARD EN REGIO
De druiven worden begin oktober geplukt in de wijngaarden rond
Cerignola.
VINIFICATIE
Na het ontstelen van de druiven worden deze gekneusd en weken ze 15
dagen in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur onder de 27
graden. De wijn wordt daarna geperst. De wijn blijft 2 maanden in RVS
tanks, om vervolgens overgebracht te worden naar eikenhouten vaten.
Daarin rijpt de wijn 12 maanden. De wijn rijpt vervolgens nog 4 maanden
op fles.
KLEUR
Diep robijnrood met paarse reflecties.
GEUR
Rijp,zeer intens rood kersenfruit. Cacao en koffie.
SMAAK
Geconcentreerd. Zwoel, dik, rijp fruit. Prettige tannines. Mooie mix tss fruit en kruiden
Wijngaard en regio
Afkomstig van verschillende wijngaarden rondom Cerignola in Apulië. De bodem bestaat uit klei en kalk.
Vinificatie
Na de oogst worden de druiven ontsteeld en vergist. De gisting en schilweking vindt plaats in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur van 25 tot 28 graden gedurende 10 dagen. Een deel van de druiven krijgt een schilweking op een lagere temperatuur om de fruitigheid te bewaren. Vervolgens rijpt een deel van de wijn een jaar in barriques en de rest in RVS tanks. Voordat het op de markt wordt gebracht, rijpt het vervolgens nog twee maanden in de fles.
Kleur :Robijnrood.
Geur : snoepjesgeur :Mix van fruit (aardbeien, kersen, mirte), kruiden (salie, rozemarijn) en vanille.
Smaak
Soepele, zachte wijn met rijp fruit (kersen, mirte) en onderliggende indrukken van kruiden. wat eucalyptus
Serveren bij
Lekker bij gerijpte kazen. Ook heerlijk bij rosbief en gekruide rollades uit de oven.