Zoek een wijn
Zoek: petit verdot, Languedoc-Roussillon, rood
Results
Appassimento is het italiaanse woord van "Passerillage". Dit betekend
dat de druiven (in)drogen . Dit zorgt voor meer geconcentreerde
suikers,tannines en aroma's.
Bodem: Klei en kalksteen
Vinificatie: De Fermentatie duurt 70 tot 80 dagen. Daarna gaan volgt de rijping in
RVS.
Druivenras: Syrah en petit verdot
Proefnotitie: De wijn heeft een bijna zwarte kleur van kersen met een paarse
reflextie. Aroma's van Kersen, bramen, pruimen en donkere bessen.
Syrah en Petit Verdot geven normaal stevige wijnen die kruidig en Tanninerijk kunnen zijn;
Maar hier is de wijn door de Passerillage heel zacht in aanzet, wel goed vlezig en wat kruidig,
zonder storende tannines.
De wijn heeft een mooie zuurgraad die past bij de zijdezachte taninnes.
Deze uitgebalanceerde combinatie zorgt voor een warme wijn met een lange afdronk.
CEPAGES : Syrah- Petit verdot
TERROIR : Argilo-calcaires et coteaux calcaires exposés au sud.
VINIFICATION : Assemblage de vins élevés en cuve d’une part et de vins vinifiés en fûts de chêne d’autre part.
DEGUSTATION : Belle robe rouge rubis brillant, notes de cerises noires et fruits rouges à l’alcool. Arômes de pain d’épices, de gingembre avec des tanins soyeux.
ACCORDS : Magret de canard sauce au vin et fruits rouges
SERVICE : 16-18° C
GARDE : A boire dans les 5 à 6 ans