Zoek een wijn
Zoek: petit verdot, rood
Results
Een schitterende wijn met bijzonder aangename en verleidelijke aroma’s van kersen en bosbessen, aangevuld met toetsen van chocolade en anijs. Gebrande eik en rijpe tannines zorgen voor een uitzonderlijke wijn van hoog niveau.
Een delicate blend van Petite Syrah, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon, Malbec en Cabernet Franc.
Deze wijn heeft gedurende 2 jaar gerijpt op 50% nieuw eikenhouten vaten, 25% op oude eikenvaten en 25% op zeer oude eiken vaten.
Deze Cabernet Sauvignon dankt zijn naam aan Charles Wetmore die deze Cabernet kloon uit Margaux importeerde. Diep paarse kleur, zwarte bessen en theearoma’s. Subtiele en mooi geïntegreerde vanille en eik aroma’s. Sterk en toch zijde tannine met een fruitig mondgevoel. Mooie balans van zuren en een zachte afdronk.
CEPAGES : Syrah- Petit verdot
TERROIR : Argilo-calcaires et coteaux calcaires exposés au sud.
VINIFICATION : Assemblage de vins élevés en cuve d’une part et de vins vinifiés en fûts de chêne d’autre part.
DEGUSTATION : Belle robe rouge rubis brillant, notes de cerises noires et fruits rouges à l’alcool. Arômes de pain d’épices, de gingembre avec des tanins soyeux.
ACCORDS : Magret de canard sauce au vin et fruits rouges
SERVICE : 16-18° C
GARDE : A boire dans les 5 à 6 ans
Appassimento is het italiaanse woord van "Passerillage". Dit betekend
dat de druiven (in)drogen . Dit zorgt voor meer geconcentreerde
suikers,tannines en aroma's.
Bodem: Klei en kalksteen
Vinificatie: De Fermentatie duurt 70 tot 80 dagen. Daarna gaan volgt de rijping in
RVS.
Druivenras: Syrah en petit verdot
Proefnotitie: De wijn heeft een bijna zwarte kleur van kersen met een paarse
reflextie. Aroma's van Kersen, bramen, pruimen en donkere bessen.
Syrah en Petit Verdot geven normaal stevige wijnen die kruidig en Tanninerijk kunnen zijn;
Maar hier is de wijn door de Passerillage heel zacht in aanzet, wel goed vlezig en wat kruidig,
zonder storende tannines.
De wijn heeft een mooie zuurgraad die past bij de zijdezachte taninnes.
Deze uitgebalanceerde combinatie zorgt voor een warme wijn met een lange afdronk.
60% Petit Verdot, 40% Malbec
Alleen de Malbec rijpt 4 maanden op eiken vat
De kleur is diep granaatrood. De aroma's zijn weelderig met aroma's van mango, roos, lychee en violet voordat ze vervagen ten gunste van kardemom en gember.
Deze olfactorische explosie komt van de atypische blend van Petit Verdot en Malbec. De smaak is rond, soepel, romig met volle en bedekkende tannines.
Appellatie Stellenbosch
het produkt van de 5 klassieke bordelese druivenrassen:
60% Cabernet Sauvignon, 12% Cabernet Franc, 11% Malbec, 10% Merlot en 7% Petit Verdot. .
houtgelagerd gedurende één jaar in franse en amerikaanse eik.50% nieuwe eik en 50% 1 jaar oude vaten
perfekte combinatie van expressief nieuwe wereld fruit en oude wereld-elegantie. krachtig en fijn. lange afdronk.
Deze dieprode wijn geurt naar bramen en bosbessen met achterin tonen van specerijen, koffie en cederhout. In de aanzet proeft men geconcentreerd rijp rood fruit en stevige maar verfijnde tannine. De afdronk is intens en lang met mooie en elegante houttonen..
Gastronomie : genieterswijn, bij rood vleesgerechten, wildgerechten, lams- en schapenvlees
Bewaartijd :zeker 15 jaar
Tasting Notes
The Provenance Seismic Rooi has a dark colour with flavours of cassis, red berry and integrated oak. The tannin is firm and well balanced with a full-bodied, elegant finish.
Blend Information
37% Cabernet Sauvignon, 19% Petit Verdot, 19% Merlot,14% Cabernet Franc, 11% Malbec
In The Vineyard
Age: Average 13 years
Soil: A variety of structured red soils, partially weathered shale soils and clay-loam soils with a high percentage of coarse gravel.
The grapes were handpicked in the early morning.
In The Cellar
Cabernet Sauvignon meets the undead Touriga and resurrected Petit Verdot – a blend of unspeakable horror… A wine of nightmarish proportions has been created, a once dead variety has now risen… The Return of the Living Red promises to be thicker than blood, hold more body than a city morgue and more tannin than a mouthful of fish hooks… Cabernet vs Touriga vs Petit Verdot.
Ego Bodegas Acuma
Druiven : mourvèdre = monastrell , Syrah , petit verdot
domein
De DO Jumilla, in de regio Murcia, is een van de oudste van Spanje: 1966. De meest aangeplante druif is monastrell (mourvèdre). Deze laat rijpende, krachtige rode druif voelt zich goed thuis in dit warme continentale klimaat. De wijngaarden van Ego Bodegas zijn het hoogst gelegen van de DO Jumilla: tot 900 m hoogte. Samen met het kalk in de ondergrond zorgt dit voor evenwichtige wijnen met voldoende zuren.
omschrijving
Donker kersenrood, flink tranend. Intense aroma's van rood en zwart fruit met een zwoele kruidigheid. De smaak is rijk en zacht, bijna fluwelig. De tannines zijn poeslief en ondanks de grote rijpheid zijn er voldoende zuren die de wijn in balans houden. 'Acuma' betekent 'nu' in het Roemeens, deze wijn wordt jong verkocht zodat we nu kunnen genieten van het intense fruit.
wijngaard
Ego Bodegas 'Don Baffo' Jumilla 2020
Regio : Murcia
jaar : 2020
druivensoorten : mourvèdre = monastrell, syrah, petit verdot
herkomstbenaming : Jumilla
gerecht
rood vlees, stoofschotels, pelswild (hert, reebok, everzwijn), kruidige gerechten, blauwschimmelkaas
omschrijving
Ondoorzichtige robijnrode kleur. In de neus hebben we zwoele houttoetsen (vanille, kokos, marsepein), zwart fruit en kruidige accenten. Volle, krachtige en kruidige smaak. Je proeft de grote rijpheid van de druiven. Het hout is duidelijk aanwezig. Krachtpatser die indruk maakt.
wijngaard
Donkere, zanderige bodems met veel kalk. De wijngaarden liggen op 700 m hoogte, tussen het Mediterraans klimaat van de kustzone en het continentaal klimaat van de hoogvlakte van Castilla-La Mancha. Er valt weinig neerslag (300 mm per jaar), maar dit wordt goed vastgehouden door de bodem.
kelder