Zoek een wijn
Zoek: Languedoc-Roussillon, rood
Results
Geuren van paprika , licht rokerig door de houttoets met noties van mokka en vanille.
Kruidige aanzet met goed verweven houttoets. In zijn jeugd vraagt deze pittige, peperige wijn een stuk rood vlees.
Wijnhuis
Voor de beide eigenaren en oenologen van Bourgogne producent Badet Clement, is het een uitdaging om een Bourgogne kloon te maken in het zuiden van Frankrijk. Met name Cathérine Delaunay is specialist in het vinden van wijngaarden die een karakteristieke expressie geven aan de druif.
Na de gisting volgt een klassieke rijping op kleine eikenhouten fusten, inclusief de bâtonnage-techniek (rondroeren van gistresten), afkomstig uit de Bourgognestreek. Hierdoor smaakt de wijn vol en romig.
Syrah, Grenache, Cinsault, Carignan
aroma's van zwarte bessen, viooltjes en bramen die evolueren naar tonen van cacao en zoete specerijen.
Een zijdezachte vlezige wijn met goed uitgesproken fruitaroma's, pittige tonen
van fruittaarten, appels, cederhout, met een minerale afdronk .
bewaarpotentieel 6 tot 10 jaar
BIO
AOP Côtes du Roussillon
Druivensoorten : Mourvèdre, Syrah
Na rijping in vaten wordt de wijn in de lente na de oogst gebotteld om al zijn aromatische typiciteit te behouden.
Granaatrode kleur met blauwachtige reflecties. De krachtige en expressieve neus biedt tonen van zwart fruit en kruiden met accenten van garrigue. Een diep, rijk, fris en kruidig karakter.
Food Combinaties
CEPAGES : Syrah- Petit verdot
TERROIR : Argilo-calcaires et coteaux calcaires exposés au sud.
VINIFICATION : Assemblage de vins élevés en cuve d’une part et de vins vinifiés en fûts de chêne d’autre part.
DEGUSTATION : Belle robe rouge rubis brillant, notes de cerises noires et fruits rouges à l’alcool. Arômes de pain d’épices, de gingembre avec des tanins soyeux.
ACCORDS : Magret de canard sauce au vin et fruits rouges
SERVICE : 16-18° C
GARDE : A boire dans les 5 à 6 ans
Katoenen ondergoed begraven bij de wijnstokken... het is geen grap! Dit innovatieve en bijzondere gegeven maakt het mogelijk om de bodemkwaliteit te meten. Als er na een tijdje stukjes ondergoed over zijn, komt dat omdat de grond arm is...
Deze wijn is een BIOLOGISCHE wijn, hij is gemaakt van Grenache-druiven met een lage opbrengst.
Het plukken gebeurt handmatig om de gezondste trossen te selecteren. Een assortiment moderne wijnen die rechtstreeks afkomstig zijn van onze voorouders! Tradities die het hart verwarmen...Natuurlijke wijnen afkomstig van de wijnstokken van de familie Vellas
Appassimento is het italiaanse woord van "Passerillage". Dit betekend
dat de druiven (in)drogen . Dit zorgt voor meer geconcentreerde
suikers,tannines en aroma's.
Bodem: Klei en kalksteen
Vinificatie: De Fermentatie duurt 70 tot 80 dagen. Daarna gaan volgt de rijping in
RVS.
Druivenras: Syrah en petit verdot
Proefnotitie: De wijn heeft een bijna zwarte kleur van kersen met een paarse
reflextie. Aroma's van Kersen, bramen, pruimen en donkere bessen.
Syrah en Petit Verdot geven normaal stevige wijnen die kruidig en Tanninerijk kunnen zijn;
Maar hier is de wijn door de Passerillage heel zacht in aanzet, wel goed vlezig en wat kruidig,
zonder storende tannines.
De wijn heeft een mooie zuurgraad die past bij de zijdezachte taninnes.
Deze uitgebalanceerde combinatie zorgt voor een warme wijn met een lange afdronk.
Zeer mooie intense neus die verrast met zijn frisheid en zijn tonen van rood fruit zoals rode bessen, kersen, vervolgens verschijnen bloemige tonen beetje bij beetje op de roos, vers tabaksblad en uiteindelijk tonen van kerrie en zwarte peper.
In de mond waarderen we deze mooie spanning zonder uitbundigheid op discrete, subtiele en elegante tannines. De aanzet is kruidig waarna we al snel overgaan in zomerfruit zoals bigarreau kers, zwarte bes, granaatappel met een vleugje citrus. De finale heeft veel kracht en directheid.
20% vatrijping gedurende 6 maanden
BIO
Jean-Claude Mas, eigenaar van Domaine Paul Mas, heeft een cruciale rol gespeeld in de opbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Hij typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe.
Mooie paarsrode kleur, helder.
Geur : wilde aardbeien, bramen, verse vijgen, laurier en witte peper; daarna verschijnen aroma's van noten zoals walnoot en hazelnoot voordat ze overgaan in een afdronk van cacao en vanille.
In de mond zijn de tannines versmolten, soepel en rond. Een zijdezachte, romige sensatie met tonen van zwarte bessen, kokosnoot, mokka en een afdronk van bessen en vanille. Deze wijn is er zoals elk jaar om ons een zeer elegante uitdrukking van de Languedoc Syrah te bieden.
De makers van de succesvolle Révélation wijnen bottelen sinds kort een smeuïge, op eiken gerijpte pinot noir van Zuid-Franse wijngaarden. Zij hebben een reputatie hoog te houden want Cathérine en Laurent Delaunay komen uit een familie van Bourgogne producenten.
Intense aroma's van sousbois met subtiele houttoets, decanteren is de boodschap !
Veel meer body dan een rode Bourgogne tot 15 €, we missen de verfijning van een grote Bourgogne ,
maar voor deze prijs is dit een super product.