Zoek een wijn
Zoek: pinot gris, Frankrijk
Results
Deze Pinot Gris heeft een fijne neus, met gerookte aroma's en notities van vijgen. Droog met fruitige toets.
manuele oogst
Bekend als alternatief voor rode wijn, deze Pinot Gris zal u betoveren met foie gras, vis in boter, wit vlees, pluimwild
Strenge selektie van overrijpe, door edelrot aangetaste druiven.
Deze worden enkele weken na de officiële oogst geplukt.
intense aroma's van kweepeer, zeer vol van smaak, rond en exotisch
Topper om zo te genieten
Serveer tussen 10 en 12 °C. Decanteer indien mogelijk een uur op voorhand .
Een wijn van grote zorg, meer dan 10 jaar
15,5/20 Guide RVF 2010
gelegen op een zeer steile helling net achter de kerk van Ribeauvillé.
Zuid-west ligging op kleigrond met veel keien
Typische fumé-aroma met een toets van champignons en honing.
Rijke textuur, vet en gestructureerd. Wat mollig in de aanzet, maar pittige zuren op het einde
Gastronomie : de perfecte metgezel voor foie gras (ook gebakken). gerechten met champignons, eend, gebraden kalfsvlees of wild
Serveer tussen 10 en 12 °C. Decanteer indien mogelijk een uur op voorhand .
Een wijn van grote zorg, meer dan 10 jaar potentieel. Met ouderen komen meer exotische vruchten naar boven.
16/20 Jancis Robinson.com 2011
gelegen in Bergheim , op zeer steile hellingen ten noorden van Ribeauvillé.
Graniet-kalkgrond met veel kiezels en rijk aan fossielen
Typische fumé-aroma met een toets van gekonfijte vijgen en honing.
Rijke textuur, vet en gestructureerd. Wat mollig in de aanzet, maar blijft in evenwicht door de lichte zuren.
Gastronomie : de perfecte metgezel voor foie gras (ook gebakken). gerechten met champignons, eend, gebraden kalfsvlees of wild
Serveer tussen 10 en 12 °C. Decanteer indien mogelijk een uur op voorhand .
Een wijn van grote zorg, meer dan 10 jaar potentieel. Met ouderen komen meer exotische vruchten naar boven.