Zoek een wijn
Zoek: Frankrijk
Results
70% Marselan en 30% Alicante Bouchet
mooi boeket van donkerrood fruit. Heel fruitige smaak met gelukkig een lichte kruidigheid.
Lekker evenwichtig
De Marselan druif is een kruising van Cabernet Sauvignon en Grenache terwijl de Alicante Bouschet een kruising is van de Petit Bouschet en de Grenache druif.
De druiven van deze bleke rosé wijn komen van twee verschillende terroirs : die van de Hérault vlakte die rijkdom en rondheid geeft en de Aude dat voor karakter en frisheid zorgt.
In deze zomerse rosé met Provence allures vinden we aroma’s van framboos en aardbei ondersteunt met minerale geuren en smaken. Heel verfrissende, goed gemaakte rosé die je niet onbewogen zal laten.
GRAPE VARIETY
Grenache - Syrah
ORIGIN
The grapes come from three terroirs: 65% come from the eastern Corbières (coastal vineyards yield grapes that lend freshness and elegance), 20% from the edge of the Fitou (a terroir located further south whose grapes offer lovely aromatic richness) and 15% from the Corbières Boutenac cru which give this wine its depth.
VINIFICATION
The grapes are handpicked and brought to the winery in 40 to 50-kg tubs where they are immediately transferred to tanks without crushing or pumping. Maceration lasts 15 days. The press wine is added to the free-run wine.
AGEING
40% in barrels (20% new oak) and 60% in stainless steel
tanks.
TASTING NOTES
Very intense black colour.
Floral nose reminiscent of violet along with fine spices (white pepper), black olive and notes of humus and tobacco.
ORIGIN
The grapes for this wine come from four terroirs: the area of Nîmes which gives complex notes, the eastern Aude valley which lends elegance, the Béziers plain which brings richness and the western Aude region.
VINIFICATION
Relatively long maceration. Part of the cuvée undergoes carbonic maceration. 6- to 9-months ageing in oak barrels for a part of the blend, the remaining is aged in stainless steel vats.
TASTING NOTES
Dark robe.
Aromas of blackcurrant, blackberry, cherry, peat, cinnamon, thyme.
Round, rich and long palate with ripe tannins.
WINE AND FOOD
Enjoy with chicken with ratatouille, stuffed tomatoes, lentils with salt pork.
SERVING SUGGESTIONS Serve at 17°C.
AWARDS
Gilbert & Gaillard 2019 : Gold
Wijn uit de Languedoc gemaakt door oenologen uit de Bourgogne
zeer intens aromatisch van vooral wit fruit, ook zeer smaakvol met toetsen van peer , abrikoos
Elegante allemansvriend en culinair breed inzetbaar
Château Maison Neuve , Frankrijk
Appellatie : Lalande-de-Pomerol
Het domein is onderdeel van Vignobles Michel Coudroy, samen met het bekendere maar veel kleinere Château Haut-Tropchaud in Pomerol. Château de Maison Neuve omvat 72 ha, waarvan 62 ha in Montagne Saint-Emilion en 7,5 ha in Lalande-de-Pomerol; deze wijn wordt verkocht onder de naam La Faurie Maison Neuve. Michel Caudroy staat bekend als een harde werker, hij heeft Maison Neuve aan de top van de appellatie gebracht dankzij een grote aandacht voor de wijnbouw: streng snoeien, ontbladeren, groene oogst,...
Côtes de Thongue
Syrah, Mourvedre, Grenache, Cinsault, Carignan, Merlot en Cabernet Sauvignon.
25 hectoliter per hectare.
Pigeage (onderdompeling van de hoed in de most).Aparte vinificatie van de verschillende druiven. Lange schilweking. Malolactische gisting in eiken vat
Rijping :Voor ongeveer 12 maanden in eiken vaten. Bottelen zonder filtering
Brillante, dieppurperen kleur. Geconcentreerde, zeer complexe geuren van zwart fruit, bosgrond, chocola, koffie, geroosterd brood en kruiden. Fluweel, vol, met lange afdronk.
GASTRONOMIE : Rood vlees, wild stoofpotten, grillades
beste wijn van het domein
Vooral Grenache, ook Syrah en Carignan
heel aangename aroma's, Rosé met veel smaak (rode bessen)
Gastronomische rosé
De wijn wordt voor 100% van de Syrahdruif gemaakt. Men heeft hier een rendement van 60 hl/ha.
Wijnbereiding
« Rosé de saignée » De druiven worden licht gekneusd. Het sap dat uit de druiven vloeide blijft een aantal uren in contact met de schil. Vervolgens wordt een deel van de roos gekleurde lekwijn afgetapt en laat men deze verder gisten zonder schilcontact. De gisting gaat een tiental dagen door met gecontroleerde temperatuur.
Fris opdienen : 7-8 °C.
Op zijn best in het jaar van de botteling. Kan twee jaar ouderen.
Proefnotities
Briljante, rosé kleur. De rijkdom van de kleur symboliseert de ziel van deze wijn. Aroma’s van klein rood fruit zoals frambozen en bosaardbeien. Het is een soepele, droge rosé met een volle smaak.
Gastronomie
als aperitief en bij zomerse etentjes.
druif : 85 % Grenache 15 % Syrah
Geselecteerde wijngaarden in de regio van Carcassonne en de Minervois.
De druiven worden geoogst bij volle rijpheid. Koude maceratie alvorens het persen van de druiven.
Rijping gedurende 3 maande voor de botteling.
Licht roos met intense aroma’s van framboos, aardbei met een hint van peper. Frisse en fruitige wijn.
Kan op zijn eigen gedronken worden. Past bij Oosterse gerechten en barbecues.