Zoek een wijn
Zoek: pinot gris
Results
100% Pinot Grigio uit Friuli
Een verfijnd boeket, breed en complex, met hints van tropisch fruit,citrus,
hooi, broodkorst en geroosterde amandelen typisch voor deze druif.
De smaak draagt de aroma's uit en is intens, vol en fruitig met droge finale.
Een opmerkelijke elegantie en plezierigheid.
Regio : Balatonboglar
Een strogele pinot gris met rijpe citrusaroma’s en groene appel aangevuld met een lichte kruidigheid.
Chapel Hill is een groot wijnhuis met meer dan 350 hectare wijngaard ten zuiden van het Balatonmeer. De winters zijn er redelijk zacht en de zomers niet te heet. De grond is zeer geschikt voor het verbouwen van mousserende wijnen, maar ook Pinot Gris doet het er zeer goed.
Mooie alledaagse wijn als aperitief, koud buffet, slaatjes, pasta
Licht gouden kleur. Complex boeket met aroma’s van acaciabloemen, gedroogd fruit, abrikoos, honing, bijenwas en zuurbes. De smaak is fris, afgerond, met lichte tonen van kruiden in de afdronk. Vrij vet ent toch mooi droog;
balanceert tussen de droge Italiaanse Pinot Grigio's en de fruitige Elzas Pinot Gris
Deze Pinot Gris heeft een fijne neus, met gerookte aroma's en notities van vijgen. Droog met fruitige toets.
manuele oogst
Bekend als alternatief voor rode wijn, deze Pinot Gris zal u betoveren met foie gras, vis in boter, wit vlees, pluimwild
Strenge selektie van overrijpe, door edelrot aangetaste druiven.
Deze worden enkele weken na de officiële oogst geplukt.
intense aroma's van kweepeer, zeer vol van smaak, rond en exotisch
Topper om zo te genieten
Serveer tussen 10 en 12 °C. Decanteer indien mogelijk een uur op voorhand .
Een wijn van grote zorg, meer dan 10 jaar
15,5/20 Guide RVF 2010
gelegen op een zeer steile helling net achter de kerk van Ribeauvillé.
Zuid-west ligging op kleigrond met veel keien
Typische fumé-aroma met een toets van champignons en honing.
Rijke textuur, vet en gestructureerd. Wat mollig in de aanzet, maar pittige zuren op het einde
Gastronomie : de perfecte metgezel voor foie gras (ook gebakken). gerechten met champignons, eend, gebraden kalfsvlees of wild
Serveer tussen 10 en 12 °C. Decanteer indien mogelijk een uur op voorhand .
Een wijn van grote zorg, meer dan 10 jaar potentieel. Met ouderen komen meer exotische vruchten naar boven.
16/20 Jancis Robinson.com 2011
gelegen in Bergheim , op zeer steile hellingen ten noorden van Ribeauvillé.
Graniet-kalkgrond met veel kiezels en rijk aan fossielen
Typische fumé-aroma met een toets van gekonfijte vijgen en honing.
Rijke textuur, vet en gestructureerd. Wat mollig in de aanzet, maar blijft in evenwicht door de lichte zuren.
Gastronomie : de perfecte metgezel voor foie gras (ook gebakken). gerechten met champignons, eend, gebraden kalfsvlees of wild
Serveer tussen 10 en 12 °C. Decanteer indien mogelijk een uur op voorhand .
Een wijn van grote zorg, meer dan 10 jaar potentieel. Met ouderen komen meer exotische vruchten naar boven.