Zoek een wijn
Zoek: merlot , Italië, rood
Results
Kenmerken
Corvina, de belangrijkste van de inheemse Veronese wijnstokken, gekenmerkt door intense aroma's van kersen, gaat perfect samen met de zachtheid van Merlot en de structuur van Cabernet Sauvignon.
Intens robijnrood van kleur, de neus biedt donkerrood fruit aroma's van gedroogd fruit en rozijnen, zoete hints van vanille en kruiden. wat eiktonen, gesausde tabak, lichte rokerigheid
Sangiovese 40%, Syrah 20%, Cabernet Sauvignon 20%, Merlot 20%.
16 ma vatrijping in vaten van 500 liter
potentieel : 15 jaar
mooie aroma's met wat moka tonen. Zeer elegante aanzet , vrij vol met wat kruiden in de lange finale
Druivensoorten: Cabernet Sauvignon, Merlot, Corvina
Alcohol: 14.5%
Land: Italië
Streek: Veneto
Ligging: Nabij Verona
Beschrijving: Een diepe robijnrode wijn met een paarse rand. In de neus een intens boeket van rood fruit , vanille en sigarenkistje . Dit is een volle rode wijn met behoorlijk wat kracht en stevigheid. Volle aroma’s van kersen, klein rijp rood fruit en een vleugje vanille. mooi ondersteunende zuurtjes, drie dagen na opening smaakt deze wijn nog perfect !
Gerecht: Lekker bij hazenrug, hert, lamsstoofpot , steak
Info: 8 maanden houtrijping
heel mooie aroma's, griotte, jammy, veel volume voor deze prijs
De kruidige en fruitige tonen zijn dominant, met hints van chocolade en zwarte bessen.
Uitstekend bij voorgerechten op basis van salami, het past perfect bij pasta, gebraad en kleine wildgerechten.
Luca Maroni , beste Italiaanse wijnen van het jaar : 92/100 voor jaargang 2019
Druivensoorten: 40% Merlot, 30% Corvina, 30% Croatina. Deze wijn wordt gemaakt via de Passimento-manier. Een wijntechniek waarbij de druiven gedurende een aantal maanden worden gedroogd vooraleer ze geperst worden. Hierdoor krijgt de wijn meer concentratie van de smaken en gaat er een lichte zoete toets te vinden zijn in de smaak. Zalig om te combineren met een goed stuk gegrild vlees of een stukje wild ! Gekoeld is deze wijn ook perfect te drinken bij een zomerse barbecue!
- Jaar: 2021
- Land: Italië
- Bewaartijd: +/- 3 jaar
- Regio: Veneto
- Classificatie: I.G.T.
- Druivensoort: 100% Merlot
- Bodem: alluviaal
- Te serveren bij: Eend, kalfsvlees, lamsvlees, pasta, stoofpotjes, tijdens het hele diner, varkensvlees, zonder eten
- Serveertemperatuur: +/- 16°C
Omschrijving:
85% Sangiovese en 15% Merlot.
Een intense en briljante robijnrode kleur. In de neus rood fruit met tonen van hout en jam. In de mond vol, rijk en elegant.
Bodem : Kleiachtige bodem met sporen van leisteen.
De oogst geschiedt volledig manueel.
Vinificatie : Alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperaturen voor 15 dagen. Malolactische fermentatie in roestvrijstalen vaten. Rijping in eikenhouten vaten voor een periode van 24 maanden.
Lekker bij geroosterd rood vlees, eend, wild en gekruide kazen.