Zoek een wijn
Zoek: chardonnay , Zuid-Afrika, wit (droog)
Results
Stuivende aroma’s van perzik en citrusbloesems, ananas en abrikoos komen je tegemoet, met een vleugje vanille en karamel. Aangename afdronk, volle smaak met veel rijp geel fruit en zachte vanilletoets
druiven met de hand geplukt
100% op vaten gefermenteerd en bracht 8 tot 10 maanden door in eikenhout.
Bestseller !!
Druivensoorten: 100% Chardonnay
Alcohol: 12,5%
Land: Zuid-Afrika
Streek: Robertson
Ligging: Robertson
Beschrijving: Intens gekleurde citroengele wijn. Zuiver en intense aroma’s van rijpe appel, eik, boter en roostergeuren geven aan deze wijn zijn elegante en complexe structuur. Zijn elegantie wordt nog versterkt door een aangenaam zuurtje in de finale. Uitzonderlijke prijs/kwaliteit verhouding.
Gerecht: Visgerechten en kazen
Een Chardonnay met een lichte houttoets . De Chavant heeft 4 maanden gerijpt op kleine Franse eikenhouten vaten.
Een fijne balans van frisse citrus-, vanille- en witte perziksmaken, deze Chardonnay biedt hints van butterscotch en citrus in de neus.
De naam Groot Geluk is ontleend aan het gevoel van vreugde van Jan van Riebeeck bij de eerste Kaapse wijnoogst, in 1659.
Ongeveer 350 jaar later ervaart de wijnmaker van Groot Geluk eveneens gevoelens van vreugde bij het drinken van zijn wijn.
Voor de Chardonnay Premium zijn uitsluitend druiven gebruikt uit de Western Cape regio
100 % Chardonnay
De wijn rijpte voor 20% op gebruikte houten vaten, en voor 80% op roestrvrij stalen
Kleur : Goudgeel.
Geur : Typisch Chardonnay, lichte tonen van eik.
Smaak : Goede structuur en balans.
Afdronk : Mooie lange afdronk met wat vanille.
Wijn/spijscombinatie Schelp- en schaaldieren / Gamba’s van de grill / Bouillabaisse
Bewaarpotentieel Tot 3 jaar na het oogstjaar.
Very fruity, light and elegant, the Rondebosch Cellar chardonnay is a pleasure to the senses.
Melon and peach fruit characters are complimented by the delicate aromas of cashew nuts and honey.
The palate is full and creamy with lingering flavours of roasted nuts and freshly baked bread crust courtesy of subtle oak maturation.
Great with fish,soft cheese and white meat
Regio : Western Cape
Druiven : 95% Chardonnay 5% Viognier
Bright gold with a youthful green glow. A generous nose of sunny citrus, fleshy yellow peach and tropical pineapple aromas with gentle white pear and spice carried through to the palate. Well balanced, fruity and fresh through to a playful citrus finish.
A soft dry white blend that is best enjoyed well chilled for effortless enjoyment. A great versatile blend that suits all seasons and most social occasions, particularly delicious with fish and chips, sushi, creamy chicken pie, mild Thai curries and Chinese take-out.
Wijnhuis :Warwick
Wijnstreek :Stellenbosch
Druivensoorten :100% Chardonnay
Wijnmaker :Nic van Aarde
Kleur :licht strogeel met een groene schijn
Geur :intense neus van ananas, peer, citrus en bloemige noten
Afdronk / Smaak :de smaak is breed en aantrekkelijk ondersteund door een verfrissende zuren
Serveer temperatuur :10° - 12° C
Houdbaarheid : 3 jaar
Schoone Gevel Chardonnay
100% Chardonnay
Western Cape
The grapes used to make this wine come from the Robertson region as well as Perdeberg in
the Agter-Paarl area. Vineyards grow in soils with a relatively higher pH due to the lime
content, ideal for growing Chardonnay grapes.
Whole-bunch pressed, settled and cold fermented with extended lees contact.
Fermentation took place at optimum temperatures in stainless steel tanks.
Unwooded
This refined, single varietal Chardonnay is produced to be an elegant, medium-bodied
wine with an abundance of tropical fruit and lime flavours, and creamy gooseberry aromas.
A versatile companion, this wine is at its best with seafood, light meals and salads, or as
an after-dinner compliment to olives and a variety of creamy cheeses.
Aroma's van tropisch fruit met hinten van perzik. Een medium volle wijn, elegant, goede zuurbalans, lichte toets van toast die het fruitig karakter aanvult.
Te drinken bij vis in saus, gepanneerde kalfslapjes, de asiatische keuken, kip en rijstgerechten.
Serveer op 12°.
Bewaarpotentieel 3 jaar.
TASTING NOTES: Pale yellow in color with a touch of green in the
glass. The bouquet has hints of French oak,
canned pineapple, lemon zest and hazelnut
praline. The palate is full with a medley of citrus
fruit, balanced acidity and well integrated oak.
VARIETIES: Chardonnay - 100%
ANALYSIS: Alcohol 13.5%
Sugar 2.6 g/l
Acidity 6.5 g/l
pH 3.38
MATURATION: 10 months in 225l french oak barrels
(⅓ new, ⅓ second fill, ⅓ third fill).
AGEING POTENTIAL: 3 - 5 years
FOOD PAIRING: Pumpkin rissotto with crispy sage or roasted pork
belly with orange and star anise.