Zoek een wijn
Zoek: touriga nacional, rood
Results
domein :Herdade da Ajuda , Portugal : regio Alentejo
naam :Vale do Chafariz Reserva
jaar 2017
druivensoorten : touriga nacional ,cabernet sauvignon , syrah ,alicante bouschet
schenktemperatuur 16-18°C
gerecht
lam, varkensvlees, rood vlees, pluimwild (fazant, patrijs), halfharde kaas
domein
Dit uitgestrekte domein van 400 ha (waarvan 125 ha wijngaarden) werd in 2007 overgenomen door de ambitieuze Vanda Carvalho. Hoewel ze zelf geen wijnbouw-achtergrond heeft, stelt ze alles in het werk om de kwaliteit op te krikken: wijngaarden werden heraangelegd, druppelirrigatie in de nieuwe percelen, nieuwe tanks en vaten,... Op technisch gebied laat ze zich bijstaan door een wijnbouwdeskundige en door António Ventura, gereputeerd oenoloog.
omschrijving
Tejo - Portugal wijngaard Afkomstig van de oudste wijngaarden van het domein. Alicante bouschet is een druif die veel kleur geeft (het vruchtvlees is gekleurd) en zorgt voor een diepfruitige smaak en goede zuren. De touriga nacional is de trots van Portugal, een nobele druif die een krachtige wijn geeft met een delicaat aroma van rozen en kruiden. kelder De druiven worden met de hand geplukt. De druiven worden ontrist en gekneusd in 'lagares' gestort: heel brede, ondiepe kuipen. Hierdoor is de uitwisseling tussen sap en schilletjes maximaal. Dit resulteert in donkere, krachtige wijnen. Na de gisting wordt de wijn overgebracht in vaten van Franse en Amerikaanse eik voor een verdere rijping van circa 14 maanden. gerecht lam, rood vlees, stoofschotels, pelswild (hert, reebok, everzwijn), kruidige gerechten, harde pittige kaas
touriga nacional , cabernet sauvignon , touriga franca
omschrijving
Donkere, krachtige, houtgerijpte wijn waarbij een grote rol is weggelegd voor de zuren: deze houden de wijn slank en levendig. Een complexe wijn die zeker baat heeft bij een verdere rijping op fles.
wijngaard : Zanderige bodems.
kelder :
Na het ontstelen wordt de wijn gemaakt in ondiepe kuipen ('lagares') waarbij de most met een mechanisch systeem wordt gemengd. Intussen wordt ook de temperatuur gereguleerd. Na het persen volgt de malolactaat-omzetting in tank. De verdere rijping gebeurt op Franse en Amerikaanse eik gedurende 12 maanden.
Gastronomie :
duif, lam, varkensvlees, rood vlees, kruidige gerechten, harde pittige kaas
Cabernet Sauvignon meets the undead Touriga and resurrected Petit Verdot – a blend of unspeakable horror… A wine of nightmarish proportions has been created, a once dead variety has now risen… The Return of the Living Red promises to be thicker than blood, hold more body than a city morgue and more tannin than a mouthful of fish hooks… Cabernet vs Touriga vs Petit Verdot.
regio : Douro
Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Met de hand geoogst. De druiven worden
geperst zodra ze toekomen. Vergisting aan
gecontroleerde temperatuur van 24°C in
roestvrij stalen vaten.
Complexe, volle wijn. Intense impressies van
rood fruit, fluweelachtige tannine.
Begeleidt vleesgerechten (gebraden lam, rund).
Best verkochte rode wijn opendeur herfst 2017
2de best verkochte wijn opendeur herfst 2019