Zoek een wijn
Zoek: viognier
Results
De Saronsberg Full Circle is een bekroond meesterwerk, samengesteld uit de druivensoorten Shiraz, Grenache, Mourvèdre en Viognier. Het presenteert zichzelf in een glas van diep donkerpaars met oppervlakkige en intense tonen van rijpe pruimen, rood bessenfruit en florale nuances, gecombineerd met een ondertoon van warme kruiden. De prachtige eikenhouten tonen zijn goed in balans met weelderige, volle maar ongelooflijk toegankelijke tannines.
Druiven : Viognier - Gewurztraminer
complexe neus van vers fruit, perzik, geconfijte sinaas, lychees met een exotische noot.
Royale, fruitige en aromatische smaak.
Zachte aanzet met licht kruidige lange finale. de gewurztraminer is zeker niet dominant . Bij vis en wit vlees
Regio : Carcassonne - Langedoc-Viognier
druif : 85% Chardonnay - 15% Viognier
Boterige, perzikrijke geur met daarachter een fijne nhazelnoterigheid, limoenzeste, gekonfijte abrikozen,
gember en frangipane. De smaak begeeft zich in hetzelfde spectrum :
enerzijds levendig citrusfris (passievrucht-limoen), anderzijds fijn noterig en toasty, licht exotisch met een vleugje flan de caramel.
Bij gerookte of gegrilde vis, deegwaren, gevogelte
erelaureaat wijnkoopgids de 300 beste wijnen editie 2017
Wijn uit de Languedoc gemaakt door oenologen uit de Bourgogne
zeer intens aromatisch van vooral wit fruit, ook zeer smaakvol met toetsen van peer , abrikoos
Elegante allemansvriend en culinair breed inzetbaar
De Viognier is een buitengewone druif met aroma's van abrikoos, peer , gember en kamperfoelieparfum Le Grand Noir was een van de eersten die hem in de regio produceerde
PROEFNOTITIES
Domein : Les Vignerons Narbonnais
druivensoorten : chardonnay : 60% – viognier : 40%
omschrijving : Strogele wijn met aroma's van bloemen, geel fruit, acaciahoning en boter.
Volle en rijpe smaak, licht vettige textuur. Zuiver fruit en veel volume.
Wijngaard : Alluviale terrassen met kalksteenhoudende ondergrond.
Kelder : De witte druiven worden geperst met een pneumatische pers en het sap wordt direct gefilterd over een roterende filter.
De gisting verloopt in inox bij lage temperatuur.
Bij de rijping komt de wijn in contact met houten duigen die in de inox tank aanwezig zijn.
Dit geeft de wijn een lichte houttoets mee.
gerecht
kreeft, vis, gegrild of gebakken, vis in saus, gevogelte (kip, kalkoen), romige kazen
Producent : Les Vignobles Foncalieu
Regio : Roussillon
Batonnage tijdens de 4 maand durende schilweking teneinde een vollere smaak te bekomen
intense florale aroma's (rozen), perzik en abrikoos.
Mooi droog maar vette structuur.
Subtiele viognier die veel wijnliefhebbers zal bekoren
bij tonijn (tartaar of licht gebakken), wit vlees , gevogelte, Aziatische schotels
Regio : Pays d'Oc - Capestang nabij Béziers
druiven : Sémillon, Chardonnay, Vermentino, Viognier, Sauvignon Blanc
een gedeelte van de wijn is grijpt op eik
toasty geuren met licht exotische toets, mooi droog in de mond met houttoetsje mooi versmolten