Zoek een wijn
Zoek: cabernet sauvignon, Zuid-Afrika, rood
Results
Elegant en complex. Een ware uitdrukking van de beste kenmerken van 5 klassieke Franse variëteiten. Gelaagde aroma's van kers en cassis, met tonen van tabak en cederhout. Het palet toont rijk sappig rood en zwart fruit met fijne, geïntegreerde tannines. De druiven werden met de hand geplukt met strenge bessenselectie vóór de fermentatie en rijping op vat. De variëteiten werden afzonderlijk gefermenteerd en gerijpt gedurende 12 maanden, daarna gemengd en terug in de vaten gedaan voor nog eens 3 maanden.
Appellatie Stellenbosch
het produkt van de 5 klassieke bordelese druivenrassen:
60% Cabernet Sauvignon, 12% Cabernet Franc, 11% Malbec, 10% Merlot en 7% Petit Verdot. .
houtgelagerd gedurende één jaar in franse en amerikaanse eik.50% nieuwe eik en 50% 1 jaar oude vaten
perfekte combinatie van expressief nieuwe wereld fruit en oude wereld-elegantie. krachtig en fijn. lange afdronk.
Deze dieprode wijn geurt naar bramen en bosbessen met achterin tonen van specerijen, koffie en cederhout. In de aanzet proeft men geconcentreerd rijp rood fruit en stevige maar verfijnde tannine. De afdronk is intens en lang met mooie en elegante houttonen..
Gastronomie : genieterswijn, bij rood vleesgerechten, wildgerechten, lams- en schapenvlees
Bewaartijd :zeker 15 jaar
Appellatie Stellenbosch
het produkt van de 5 klassieke bordelese druivenrassen:
53% Cabernet Sauvignon, 12% Cabernet Franc, 13% Malbec, 17% Merlot en 5% Petit Verdot. .
houtgelagerd gedurende één jaar in franse en amerikaanse eik.50% nieuwe eik en 50% 1 jaar oude vaten
perfekte combinatie van expressief nieuwe wereld fruit en oude wereld-elegantie. krachtig en fijn. lange afdronk.
TOP WIJN gestockeerd in optimale kondities kan deze wijn gerust 20 jaar bewaard worden
Tim Atkin : 95/100
Greg Sherwood : 95/100
Wijngaard en regio
Afkomstig van een wijngaarden in Stellenbosch, Zuid-Afrika. De bodems bevatten hier veel graniet en zandsteen, ideaal voor goede waterregulering.
Vinificatie
De druiven worden 's ochtends geplukt om ervoor te zorgen dat de druiven koel in de kelder arriveren. De druiven krijgen een koude inweking van 24 uur en vervolgens is er 24 uur schilcontact om kleur te onttrekken. De druiven worden vergist op 22 - 25 graden gedurende 4 tot 6 dagen. De malolactische vergisting vindt plaats in vaten van Frans eikenhout (300 liter). De vaten komen van de tonnelleries Vicard en Taransaud, beiden in de Franse Cognac-streek. 20% van de vaten zijn nieuw. De wijn rijpt vervolgens nog 15 maanden in deze vaten.
Kleur Paarsrood.
Geur : Rijpe, zwarte bessen en kersen. Chocolade en een vleugje vanille.
Smaak Krachtige wijn met warme, volle smaken van kersen en pruimen, aangevuld met tonen van hout zoals vanille en ceder.
VINTAGE: Non-vintage: (Cabernet Franc, Merlot and Cabernet Sauvignon (2012) is carefully matured in third fill French oak barrels for twelve months. The Malbec is fermented without skin contact and aged in Stainless steel tanks to retain the primary fruit aromas and freshness of the wine.
TASTING NOTES:
Imagine the sensual pleasure of fresh, ripe, red strawberries combined with rose petals, marshmallows and the mystical aroma of cinnamon. The gentle tannins and delicate balance of acidity gives this wine its unique character of being fresh, youthful and light. The flavours are playful and mischievous in the mouth with a lingering, lazy aftertaste.
MATURATION/PROCESS:
Cabernet Franc, Merlot and Cabernet Sauvignon is carefully matured in third fill French oak barrels for twelve months. The Malbec is fermented and aged in Stainless steel tanks to retain the primary fruit aromas and freshness of the wine.
SERVING SUGGESTION:
Tasting Notes
The Provenance Seismic Rooi has a dark colour with flavours of cassis, red berry and integrated oak. The tannin is firm and well balanced with a full-bodied, elegant finish.
Blend Information
37% Cabernet Sauvignon, 19% Petit Verdot, 19% Merlot,14% Cabernet Franc, 11% Malbec
In The Vineyard
Age: Average 13 years
Soil: A variety of structured red soils, partially weathered shale soils and clay-loam soils with a high percentage of coarse gravel.
The grapes were handpicked in the early morning.
In The Cellar
hele mooie cedertoets in de neus, ook munt, rijpe pruim, zwarte bessen.
volle smaak met een lichte kruidigheid
The Proprietors blend is once again impressive and serious in 2016.
Medium to full-bodied, it is strewn with black fruits, exotic spice and chards of dark chocolate. Sweet spicy oak melts into a dense, powerfully-fruited and structured core. The majority Cabernet Sauvignon gives a cassis purity and salty edge, while the Shiraz component adds a meaty, savoury and spicy edge.
The blend is rounded off by the remaining Bordeaux cultivars in a complexity explosion from start to finish. It is exquisitely textured and finely tuned, the 2016 will open up over the next 5 years and age for a decade or more.
5 sterren in de Platter's Guide = maximum