Zoek een wijn
Zoek: chardonnay , mousserend
Results
Producent : Cave de Lugny
Harmonieuze assemblage van Chardonnay en Pinot Noir
Manuele pluk van de druiven. 5 à 10 % van de Chardonnay rijpt op eiken vaten.
De wijn rijpt minstens 18 maanden teneinde een fijne pareling te bekomen.
Verfijnde geuren en smaken.
In de neus een mix van fruit en florale toetsen, gegrild brood en noten .
Voor de veeleisende bubbels-liefhebber !
Versloeg moeiteloos Champagne Laurent-Perrier tijdens de blind-proeverij
Serveren tss 5 en 8 °
Médaille d'or concours Burgondia 2016
BESTSELLER !!!!
selectie van de beste cuvées van de Grand Cru wijngaard
C’est la sélection dès la vendange des meilleures cuvées de notre vignoble Grand Cru de Chouilly. Produit de nos vignes les plus âgées, bien implantées dans ce sol calcaire, qui donne au Chardonnay toute sa typicité. Dans cette cuvée, nous avons la palette complète des arômes, les primaires(de fruits), les secondaires (de la fermentation alcoolique et de la prise de mousse) et les tertiaires (ceux du vieillissement) qui commencent à apparaître, mais qui ne dominent pas. Champagne pour un apéritif de prestige ou en association avec vos poissons et fruits de mer
Gold Medal 2012 International Vinalies
Vinalies d'Or 2012
Champagne M. Hostomme, Cuvée Tradition
40% pinot meunier
20% pinot noir
40% chardonnay
30 % Réservewijn, 5% Barrique
Productie : 50.000 flessen
3 jaar veroudering "sur lattes"
Dosage 9g/l
Een excellente zuivere “Terroir” Champagne, gevinifieerd uit de drie klassieke druivenrassen. Voortkomende uit Chouilly, één van de relatief weinige dorpen die erkend zijn als “Premier-“ of “Grand Cru”gebied. In deze Champagne zorgt de Pinot Noir voor de neus en de primaire smaken, de Pinot Meunier voor de zachte mildheid en de Chardonnay voor de explosieve frisse jeugdigheid. Dit is geen “fabriekschampagne” maar een volledig artisanale, gekenmerkt door een duidelijke typiciteit.
inhoud : 1,5 liter
Terroir : Chouilly Grand Cru
100 % Chardonnay
25 % Vin de réserve 10 % Barrique
3 jaar veroudering "sur lattes"
Dosage 8g/l
Klassevolle fijne Champagne die perfect de maaltijden kan begeleiden met zijn zachte romige smaak en opwekkende frisheid. Komt uit een zeer functioneel en verzorgd bedrijf in Chouilly, een Grand Cru dorpje, de wijngaarden liggen op heel goede kalkgronden.
Een uiterst verzorgde vinificatie in temperatuurgecontroleerde gistingskuipen geven dit schitterend resultaat.
Taittinger Brut Reserve is samengesteld uit 40% Chardonnay en 60% Pinot Meunier en Pinot Noir uit meer dan 35 verschillende stille wijnen uit verschillende oogsten en perfect rijp. Dit hoge percentage van Chardonnay, uniek onder de grote champagnes zonder jaar en een minimum van drie jaar oud worden in de kelderbewaard tot dat ze hun volle aromatische rijpheid bereikt hebben. Ze maken een Champagne Taittinger Brut Reserve zeer evenwichtige, de kwaliteit van de absolute consistentie wordt wereldwijd erkend.
De kleur is briljant, goud stro geel. De belletjes zijn fijn.
De schuim is discreet en persistent. De neus, zeer expressief en open, zowel
fruit en brioche.
Het ademt aroma's van perzik, witte bloemen (meidoorn, acacia) en vanille boon.
De smaak is levendig en fris, alles in harmonie.
Brut Reserve, krijgt zijn volledige volwassenheid in drie tot vier jaar.
Taittinger bezit zowat 288 ha wijngaarden, verspreid over de beste crus. De Chardonnay, erkend voor zijn uitzonderlijke kwaliteiten heeft er een dominante rol. Hun grootste schatten zoals de Millésimé, de cuvée Prélude of de vermaarde Comtes de Champagne bewaren zij tot op vandaag in de mooie historische kelders van de abdij Saint-Nicaise van Reims. Het imago en de overvalste, traditionele kwaliteit van Taittinger werden steeds geassocieerd met de wereldse elite.
50% Chardonnay, 50% Pinot Noir
55% Chardonnau , 45% Pinot Noir
De druiven van elk perceel worden afzonderlijk gevinifieerd en sommige loten krijgen een rijping in eiken foeders. Nadien volgt een flesrijping van zowat vijf jaar.
De kleur is diep goudgeel met fijne bubbels. In de neus komen perzik en abrikozenjam, ondersteund door wat briochetoetsen. In de mond is de wijn tegelijk opulent en vineus en laat deze cuvée een zachte crèmige sensatie achter, wat resulteert in een lange finale.
De habillage van de fles heeft een zalmachtig oranje gloed die verwijst naar de kleuren van de stenen waarmee de Château de la Marquetterie werd gebouwd.
Beschrijving:
De Taittinger Brut Réserve is een elegante, subtiele en expressieve wijn. Aroma's van vers geel fruit en romige perziken. De smaak is levendig en fris, waar het vers fruit en honing goed tot ontwikkeling komen.
Miniscule belletjes en een mooie droge smaak maken hem subliem.
Deze Brut Réserve wordt minimaal 3 jaar in de kelders gelagerd, waardoor hij rijper en completer wordt.
De Taittinger Brut Réserve is een elegante, subtiele en expressieve champagne.
Druiven:
40% Chardonnay, 30% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier
Gastronomie:
Aperitief, voorgerechten, schaal- en schelpdieren, visgerechten, witte vleesgerechten.
100% Chardonnay van eigen beste wijngaarden in Madeba Valley. Alleen het sap van de eerste taille wordt gebruikt en voor de helft vergist in eikenhouten vaten van 205 liter (12% nieuwe eik). De andere helft wordt vergist op roestvrij stalen en beide delen worden geblend voor het bottelen.
De flesrijping duurt 48 maanden. Het is een rijke, rijpe wijn met een fraaie, persisente mousse. De geur heeft iets weg van vanille, geroosterd brood en een citrusachtige frisheid, in de mond een zachte en romige structuur met fijne mousse. De wijn eindigt met een lange, elegante afdronk.
Te vergelijken met een klasse Champagne van rond de 30 €.
TOP ! = één van de allerbeste Vonkelwijnen van Zuid-Afrika
John Platter Guide : 5 ***** = Superlative, a Cape Classic
54 % Pinot Noir - 46 % Chardonnay
The Graham Beck Brut Rosé has all the hallmarks of a traditional and carefully crafted bubbly, with the added appeal of being flirtatious and fun. Elegant and structured, it truly is a sparkling wine for all seasons.
Made from the traditional Méthode Cap Classique base wines of Pinot Noir and Chardonnay, its unique silver-pink hue is obtained by an enzymatic reaction during the transport of the Pinot Noir fruit to the cellar. The fine, lively mousse is brisk on the palate, showing hints of oyster shell, fresh lavender and subtle hints of berry and cherry.
•Platter 2018: 4 Stars
•Tim Atkin Master of Wine 2017: 93 points
•Veritas 2015: Gold Medal
•The Sommelier Selection 2015: House Wine Bubbles: Trophy Winner