Zoek een wijn
Zoek: syrah , Frankrijk, rood
Results
85% Syrah, 10% Grenache noir, 5% Mourvèdre
aroma's van zwarte bessen, viooltjes en bramen die evolueren naar tonen van cacao en zoete kruiden
een royale, evenwichtige, fruitige wijn.
de wijn rijpt 9 maanden in Fr. en Am. eikenhouten vaten. 30% nieuwe vaten, 35% één jaar oude en 35% twee jaar oude vaten
Bewaren : Meer dan 10 jaar in optimale omstandigheden.
Syrah , Carignan , Grenache
GRAPE VARIETY
Grenache - Syrah
ORIGIN
The grapes come from three terroirs: 65% come from the eastern Corbières (coastal vineyards yield grapes that lend freshness and elegance), 20% from the edge of the Fitou (a terroir located further south whose grapes offer lovely aromatic richness) and 15% from the Corbières Boutenac cru which give this wine its depth.
VINIFICATION
The grapes are handpicked and brought to the winery in 40 to 50-kg tubs where they are immediately transferred to tanks without crushing or pumping. Maceration lasts 15 days. The press wine is added to the free-run wine.
AGEING
40% in barrels (20% new oak) and 60% in stainless steel
tanks.
TASTING NOTES
Very intense black colour.
Floral nose reminiscent of violet along with fine spices (white pepper), black olive and notes of humus and tobacco.
60% Grenache, 35% Syrah, 5% Mourvèdre
Regio : Minervois
Grenache, Syrah en Mourvèdre passen uitstekend bij elkaar – zoals veel mensen zullen hebben ontdekt in de geweldige voorbeelden uit de Rhônevallei.
Een dieprode wijn met in de neus bramen en bosbessen met vleugje vanille
In de mond veel zwart fruit en mooie peper toetsen,
Gedeeltelijke rijping op eikenhouten vaten (35%) geeft hier extra finesse en een uiterst verfijnd karakter.
Allemansvriend !
Opdienen met bijvoorbeeld bbq, charcuterie, gevogelte en kaas;
best verkochte wijn opendeur herfst 2022
best verkochte wijn opendeur lente 2019
Grenache Noir 60% - Syrah 40%
De neus is gemarkeerd met rood fruit en kruiden, met aroma's van frambozen en witte peper
Dan nodigen buxus en laurier zich uit om het aromatische palet compleet te maken
Jancis Robinson okt 2022 17/20
De Revue du Vin de France juli/aug 2022 91/100
Druiven : Syrah , en een beetje Viognier
Na de handmatige oogst kneust men de perfect rijpe druiven en laat men de schillen korte tijd inweken in het sap. Na de vergisting hevelt men de wijn over naar houten vaten. Hierin rijpt de Syrah nog tien maanden voor botteling
De Révélation Syrah is heerlijk rijp en zwoel, met tonen van cassis en zwarte bessen, zoethout en zwarte peper. Tel daar de aangename sappigheid en subtiele houtinvloed bij op en je hebt een perfecte wijn om zo te drinken of aan tafel te schenken, bijvoorbeeld bij een geurige lamsstoofpot, BBQ
Côtes de Thongue
Syrah, Mourvedre, Grenache, Cinsault, Carignan, Merlot en Cabernet Sauvignon.
25 hectoliter per hectare.
Pigeage (onderdompeling van de hoed in de most).Aparte vinificatie van de verschillende druiven. Lange schilweking. Malolactische gisting in eiken vat
Rijping :Voor ongeveer 12 maanden in eiken vaten. Bottelen zonder filtering
Brillante, dieppurperen kleur. Geconcentreerde, zeer complexe geuren van zwart fruit, bosgrond, chocola, koffie, geroosterd brood en kruiden. Fluweel, vol, met lange afdronk.
GASTRONOMIE : Rood vlees, wild stoofpotten, grillades
beste wijn van het domein
omschrijving
Robijnrode, intense kleur. Aroma met veel fruit (rood fruit) en een subtiele vanille-toets. In de mond opnieuw veel fruit, soepele smaak met veel vulling en een goede lengte.
Vin de Pays d’Óc - Languedoc-Roussillon
Wijnmaker : Hugh Ryman
Mouton Noir wil een wijn zijn die zich onderscheidt door zijn originaliteit en zijn kwaliteit. De filosofie achter het product is om een nieuwe wereldwijn te zijn in het bastion van klassieke appellaties.
60% Cabernet Sauvignon, 40% Shiraz
6 maanden vatrijping
Dieprode kleur met purperen rand.
Intense aroma’s van vanille, koffie, rood fruit en kruiden.
Smaak : Rijk palet met zachte tannines, vanille en rood fruit.
Afdronk :Excellente lengte.
Ideaal bij alle vleesgerechten en kazen.
Houdbaar tot vijf jaar na het oogstjaar. Perfect drinken: nu.