Zoek een wijn
Zoek: Australië
Results
"d'Arenberg's flagship is The Dead Arm Shiraz. Opaque purple-colored, the nose is reticent but gives up aromas of meat, bacon, game, truffles, blueberry, and blackberry. Firm, layered, and complex, this beautifully rendered Shiraz demands a decade of cellaring. It will be superb from 2018 to 2036.
95 Points
The Wine Advocate
Land : Australië
Regio : McLaren Vale
Druuiven : Shiraz Grenache
This wine is named in honour of d’Arenberg principal, d’Arry Osborn, who is a Winemakers Federation of Australia Patron and recipient of the Medal of the Order of Australia. The d’Arry’s Original blend of Shiraz and Grenache was first launched in 1959 named d’Arenberg Burgundy and changed names in the early 1990’s .
9 maanden vatrijping (geen nieuwe eik). Accent ligt op het fruit
Sappige ongefilterde wijn
Sommelier Challenge ,USA, 2013 : Gold Medals
i-winereview.com’s Global Grenache Report, USA, 2014 : 90pts
Wine Enthusiast Magazine, USA, 2014 : Editors’ Choice, 91pts
Stephen Tanzer’s International Wine Cellar, Josh Raynolds : 91pts
Toronto Star Canada, Gord Stimmell :
Dessertwijn
Volle, natuurlijke fruitsmaak met een mondvullende zoetheid
Gastronomie : bij tropische fruitsalade, pruimen, vijgen en jonge harde geitenkaas. Ook heerlijk bij desserts zoals Crème Brûlée en geurige, kruidige schotels
A jestful caper from Spain’s trio of grapes from the RedHeads Studio team. But this is no Spanish hero. Our playful Vin’atus struts dark, brooding Aussie pizzazz and delicious dark cherry fruit. The debut 2015 vintage racked up five golds and 92pts from James Halliday...!
The 2016 underwent small batch open fermentation before being hand-plunged. We then gave the wine some extended maceration on skins to build the flavour. Matured for 14 months in oak in a combination of new and used French and American oak.
Tasting Note
Plum and sour cherry notes with white pepper, vanilla and spice, like Christmas! Silky tannins on the palate with juicy fruit to support and that lingering sweet oak notes to follow.
Food Pairing
Roast garlicky lamb or a rich rabbit stew would flatter the deep fruit and spice of the wine, spaghetti with rich puttanesca sauce or sticky ribs from the barbie.
Cellar Potential
The Wine
This wine really plays to the strengths of RedHeads – each year, we select the very best parcels
of McLaren Vale Shiraz. We don’t tie ourselves to one grower or one area, but search out where
Nature has been most magnanimous in her gifts of good weather and where growers have
made full use of what she has bestowed.
What we can guarantee each year is richness of fruit and real power, all wrapped in the soft
vanilla tones of larger American oak. Consistently gorgeous, luscious and totally irresistible.
Tasting Note
Deep purple-toned crimson. Brooding aromas of dark red fruits (plums and mulberries) with
the sweet scent of cedary oak. Liquid velvet with spicy blackberry and raspberry power,
nishing on notes of smoky liquorice, generously wrapping a framework of rounded tannins.
Food Pairing
Streek : South East Australia / Riverina Wijnhuis : De Bortoli Diepe bordeauxrode wijn met een stevig basisaroma van donker fruit met likeurtoetsen. Hij heeft een stevig, vol karakter met fluwelen tannines en een vleugje chocolade op het einde. Na een rijping van 12 maanden op oude Amerikaanse vaten is deze wijn op zijn best. Bovendien verwijst hij naar Deen de Bortoli die als tweede generatie het bedrijf van zijn vader overnam
Rijp wit fruit, honing en eik
Ronde vette smaak met gestyleerde zuren
Rijke gastronomische visgerechten
Een nieuwe wijn van het Australische wijnhuis Arenberg. Gemaakt van de Rhône druifjes Viognier (68%) en Marsanne (32%). Komende van 2 wijngaarden : Mc Laren Vale (95% warme regio) en Adelaide Hills (5% koele regio). De druifjes werden zachtjes geperst en lang en koel vergist om een maximale expressie te verkrijgen. 14% van het sap werd in Franse en Amerikaanse eiken vaten vergist om een mondvullende complexiteit te verkrijgen. Op het einde van het wijnmaken werd alles dan geblend voor de botteling. Het resultaat is een super lekkere en originele wijn
regio South East Australia / Riverina
druif : durif
Donker paarse wijn met aroma's van eucalyptus, menthol, donker fruit, kruiden en chocolade. Een vlezig palet met kruidig fruit en een mooie ballans van tannine. Droog en full Bodied.
Deze wijn bestaat uit 100% Durif. De wijn is gefermenteerd in stalen tanks om de fruitigheid van de wijn te bewaren. Na deze fermentatie heeft de wijn gedurende 12 maanden gerijpt op Amerikaanse eiken vaten
Gastronomie
Goede metgezel voor geroosterd rood vlees en stoofpotjes.