Zoek een wijn
Zoek: Portugal
Results
land : Portugal
regio : Douro
druiven : Viosinho, Malvasia Fina, Fernão Pires
mooie strogele kleur.
Vergisting en rijping in Amerikaans en Frans hout
Intense aroma's en smaken van rijp fruit met lichte houttoets.
aangename allemansvriend die voor zeer uiteenlopende gerechten kan dienen ;
gegrilde vis, wit vlees, klein wild, gevogelte,...
AANRADER !
best verkochte wijn opendeur herfst 2020
Gold Medal Challenge International du Vin 2021
domein :Herdade da Ajuda , Portugal : regio Alentejo
naam :Vale do Chafariz Reserva
jaar 2017
druivensoorten : touriga nacional ,cabernet sauvignon , syrah ,alicante bouschet
schenktemperatuur 16-18°C
gerecht
lam, varkensvlees, rood vlees, pluimwild (fazant, patrijs), halfharde kaas
domein
Dit uitgestrekte domein van 400 ha (waarvan 125 ha wijngaarden) werd in 2007 overgenomen door de ambitieuze Vanda Carvalho. Hoewel ze zelf geen wijnbouw-achtergrond heeft, stelt ze alles in het werk om de kwaliteit op te krikken: wijngaarden werden heraangelegd, druppelirrigatie in de nieuwe percelen, nieuwe tanks en vaten,... Op technisch gebied laat ze zich bijstaan door een wijnbouwdeskundige en door António Ventura, gereputeerd oenoloog.
omschrijving
Domein : Herdade da Ajuda regio : Alentejo druivensoorten arinto : 50% antão vaz : 40% verdelho : 10% Strogele kleur. Neus van citrusfruit, tropisch fruit en een lichte vanilletoets. Fris in de mond, met een licht romige textuur. De houtinvloed is merkbaar maar discreet De druiven werden geplukt bij de juiste rijpheid, met aandacht voor het evenwicht tussen rijpheid (suikers) en frisheid (zuren). De verschillende druivenrassen werden apart gevinifieerd en later gemengd. 20% gistte en rijpte op vaten van Franse en Amerikaanse eik gedurende 5 maanden. Gerecht : kreeft, vis, gegrild of gebakken, vis in saus, gevogelte (kip, kalkoen), romige kazen
Tejo - Portugal wijngaard Afkomstig van de oudste wijngaarden van het domein. Alicante bouschet is een druif die veel kleur geeft (het vruchtvlees is gekleurd) en zorgt voor een diepfruitige smaak en goede zuren. De touriga nacional is de trots van Portugal, een nobele druif die een krachtige wijn geeft met een delicaat aroma van rozen en kruiden. kelder De druiven worden met de hand geplukt. De druiven worden ontrist en gekneusd in 'lagares' gestort: heel brede, ondiepe kuipen. Hierdoor is de uitwisseling tussen sap en schilletjes maximaal. Dit resulteert in donkere, krachtige wijnen. Na de gisting wordt de wijn overgebracht in vaten van Franse en Amerikaanse eik voor een verdere rijping van circa 14 maanden. gerecht lam, rood vlees, stoofschotels, pelswild (hert, reebok, everzwijn), kruidige gerechten, harde pittige kaas
Ondoorschijnend donkerrood . Krachtig met zonnig fruit en kruidige tonen. Vlezige textuur.
touriga nacional , cabernet sauvignon , touriga franca
omschrijving
Donkere, krachtige, houtgerijpte wijn waarbij een grote rol is weggelegd voor de zuren: deze houden de wijn slank en levendig. Een complexe wijn die zeker baat heeft bij een verdere rijping op fles.
wijngaard : Zanderige bodems.
kelder :
Na het ontstelen wordt de wijn gemaakt in ondiepe kuipen ('lagares') waarbij de most met een mechanisch systeem wordt gemengd. Intussen wordt ook de temperatuur gereguleerd. Na het persen volgt de malolactaat-omzetting in tank. De verdere rijping gebeurt op Franse en Amerikaanse eik gedurende 12 maanden.
Gastronomie :
duif, lam, varkensvlees, rood vlees, kruidige gerechten, harde pittige kaas
Wijngebied: Douro
Wijnhuis: Vallegre, Vinhos do Porto S.A
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Barroca, Sousão en Tinta Cão
Alcoholgehalte: 20%
Verpakt in mooi stijlvol houten kistje.
bij het dessert in het bijzonder bij chocolade, koffie en amandelen.
ook als digestief, bij patés en terrines,ganzenlever,sterkere kazen,blauwe kazen.
Appellatie Madeira
Druivenras bual
Volume 500ml
wijngaarden gelegen op het eiland madeira ten westen van afrika in de atlantische oceaan. vulcanische lavabodem. wijngaarden opgebouwd in terrasvorm.
versterkte wijn van het halfzoete type.
amberkleur. fenomenaal brede en complexe aromawaaier van vers en gedroogd fruit, kruiden, noten, Aroma's openen zich verder gedurende weken en zelfs maanden. de enige wijn die constant verbetert door oxidatie ! grandioze complexiteit in de smaak. de hoge zuurtegraad staat in perfect evenwicht met de zoetheidsgraad. zeer lange afdronk.
20%vol
ambiance 12/06: digestief van de maand
decanter world wine award 2009: regional trophy
Gastronomie : harde en blauwe kazen, meditatiewijn, digestief
Bewaartijd 10+ jaar
wijngaarden gelegen op het eiland madeira ten westen van afrika in de atlantische oceaan. vulcanische lavabodem. wijngaarden opgebouwd in terrasvorm.
versterkte wijn van het halfzoete type.
Hemels rijke versterkte witte wijn. Ambergele kleur met briljanten groene tranen. Weelderig rijke neus met nootjes, gedroogde vruchten en fijne oosterse gedroogde specerijen, nougat en kandij. Complex spel van zoet en zuur in de smaak met een licht opfrissende bittertoets in de finale, weelderig rijke tertiaire afdronk. Past bij alles met uitzondering van rauwe en gepocheerde vissoorten, voorkeur voor gegrilde vis, lang gerijpte harde kazen en geroosterde aubergine en nougatroomijs. Hoe langer hij open staat , hoe beter hij wordt. Schenkt°: 15°C
20%vol
decanter world wine award 2007: zilver
Gastronomie :vleesgerechten, meditatiewijn, digestief
Bewaartijd 10+ jaar