Zoek een wijn
Zoek: syrah
Results
Producent : Bogle Winery
Druif : cabernet sauvignon, petite sirah, syrah, zinfandel
assemblage van vier druivenrassen uit verschillende appellaties binnen californië.
schitterende aromawaaier van rijp rood en zwart fruit met wat kruidigheid. sappig, volrond, elegante struktuur.
Producent : Christophe Pichon
100 % syrah afkomstig van terrasbouw.
Granietsteen op de rechteroever van de Rhône geeft een uniek karakter aan deze druif.
Purper tot zwart fruit, met accenten van drop en zwarte kers.
Elegant en zacht als zijde maar intens en diep. Schitterend bij lamsgerechten.
Druiven : Braucol en Syrah
DE NEUS: Intense neus met karakteristieke aroma's van viooltjes en peperige tonen.
IN DE MOND: Openhartige aanzet die uw gehemelte omhult met frisheid en rondheid, een prachtige harmonie.
Syrah, Grenache, Cinsault, Carignan
aroma's van zwarte bessen, viooltjes en bramen die evolueren naar tonen van cacao en zoete specerijen.
Een zijdezachte vlezige wijn met goed uitgesproken fruitaroma's, pittige tonen
van fruittaarten, appels, cederhout, met een minerale afdronk .
bewaarpotentieel 6 tot 10 jaar
BIO
AOP Côtes du Roussillon
Druivensoorten : Mourvèdre, Syrah
Na rijping in vaten wordt de wijn in de lente na de oogst gebotteld om al zijn aromatische typiciteit te behouden.
Granaatrode kleur met blauwachtige reflecties. De krachtige en expressieve neus biedt tonen van zwart fruit en kruiden met accenten van garrigue. Een diep, rijk, fris en kruidig karakter.
Food Combinaties
CEPAGES : Syrah- Petit verdot
TERROIR : Argilo-calcaires et coteaux calcaires exposés au sud.
VINIFICATION : Assemblage de vins élevés en cuve d’une part et de vins vinifiés en fûts de chêne d’autre part.
DEGUSTATION : Belle robe rouge rubis brillant, notes de cerises noires et fruits rouges à l’alcool. Arômes de pain d’épices, de gingembre avec des tanins soyeux.
ACCORDS : Magret de canard sauce au vin et fruits rouges
SERVICE : 16-18° C
GARDE : A boire dans les 5 à 6 ans
Appassimento is het italiaanse woord van "Passerillage". Dit betekend
dat de druiven (in)drogen . Dit zorgt voor meer geconcentreerde
suikers,tannines en aroma's.
Bodem: Klei en kalksteen
Vinificatie: De Fermentatie duurt 70 tot 80 dagen. Daarna gaan volgt de rijping in
RVS.
Druivenras: Syrah en petit verdot
Proefnotitie: De wijn heeft een bijna zwarte kleur van kersen met een paarse
reflextie. Aroma's van Kersen, bramen, pruimen en donkere bessen.
Syrah en Petit Verdot geven normaal stevige wijnen die kruidig en Tanninerijk kunnen zijn;
Maar hier is de wijn door de Passerillage heel zacht in aanzet, wel goed vlezig en wat kruidig,
zonder storende tannines.
De wijn heeft een mooie zuurgraad die past bij de zijdezachte taninnes.
Deze uitgebalanceerde combinatie zorgt voor een warme wijn met een lange afdronk.
Mooie paarsrode kleur, helder.
Geur : wilde aardbeien, bramen, verse vijgen, laurier en witte peper; daarna verschijnen aroma's van noten zoals walnoot en hazelnoot voordat ze overgaan in een afdronk van cacao en vanille.
In de mond zijn de tannines versmolten, soepel en rond. Een zijdezachte, romige sensatie met tonen van zwarte bessen, kokosnoot, mokka en een afdronk van bessen en vanille. Deze wijn is er zoals elk jaar om ons een zeer elegante uitdrukking van de Languedoc Syrah te bieden.
Het wijnmagazine Perswijn proefde onlangs 71 Zuid-Franse rhôneblends en selecteerde de rode Pontificis als de wijn met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. De combinatie van de druivenrassen grenache, syrah en mourvèdre met een korte eikenhoutrijping geeft de Pontificis een luxe en weelderige smaak.
De man achter het succes van deze rode wijn is Laurent Delaunay. Naast vakkundig wijnmaker is hij ook verantwoordelijk voor de selectie van druiven. Deze zijn afkomstig van oude druivenstokken in de Languedoc, met de bekende cru La Clape en de Roussillon.
Het resultaat is zo goed dat de pauselijke naam Pontificis het etiket siert, met een knipoog verwijzend naar de beroemde Châteauneuf-du-Pape! Na de fustrijping wordt de wijn zonder filtering gebotteld om het maximum aan smaak te behouden.
Een dieprode wijn met in de neus bramen en bosbessen met vleugje vanille
In de mond veel zwart fruit en mooie peper toetsen,
Gedeeltelijke rijping op eikenhouten vaten (35%) geeft hier extra finesse en een uiterst verfijnd karakter.
Allemansvriend !
Opdienen met bijvoorbeeld bbq, charcuterie, gevogelte en kaas;
best verkochte wijn opendeur herfst 2022
best verkochte wijn opendeur lente 2019