Zoek een wijn
Zoek: Frankrijk, wit (droog)
Results
Domaine Pierre Desroches
in reconversie naar Bio
één van de betere percelen in Davayé. Manuele oogst
Deze oude Languedoc-druivensoort, aangeplant aan de oevers van het Etang de Thau, werd aan het einde van de 20e eeuw vergeten en vervolgens weer tot leven gewekt door de vernieuwing van de identiteit van de Languedoc. Mooie lichtgele kleur met lichtgroene reflecties. De neus is elegant, fris en levendig met aroma's van exotisch fruit zoals ananas, kiwi, limoen, grapefruit en een afdronk van roze peper.
Gelegen in Pouilly-sur-Loire, op de top van een bijzonder goed belichte heuvel . een terroir van marnes kimméridgiennes, dat gewoonlijk "witte aarde" wordt genoemd met mergel/ kalksteen rijk aan schelpen van kleine oesters.
kleine productie van 6 à 7000 flessen, alleen in de beste jaren gemaakt
Intense geuren en smaken van geconfijte citrus , mooie balans tussen mineraliteit en fruit
Lange afdronk
bewaar 4 à 6 jaar wijngids Dussert Gerber : 93/100
Domaine Pierre Desroches
expressieve neus van vanille,bloemen. Boterige aanzet, lekkere volle smaak, wat mineraliteit in finale
Lange afdronk
“Au Vignerai”bevindt zich bij het binnenkomen van het dorpje Solutré
klei/kalk grond .Manuele oogst. 10 maanden vatrijping in kleine vaten van 228l
neus : lichte boterige toets, wat noterig, witte bloemen
smaak : veel elegantie, volle wijn met lange afdronk
Druiven : Viognier - Gewurztraminer
complexe neus van vers fruit, perzik, geconfijte sinaas, lychees met een exotische noot.
Royale, fruitige en aromatische smaak.
Zachte aanzet met licht kruidige lange finale. de gewurztraminer is zeker niet dominant . Bij vis en wit vlees
Wijn uit de Languedoc gemaakt door oenologen uit de Bourgogne
zeer intens aromatisch van vooral wit fruit, ook zeer smaakvol met toetsen van peer , abrikoos
Elegante allemansvriend en culinair breed inzetbaar
Als mede-eigenaar van bourgogneproducent Badet Clément, is het voor Laurent Delaunay een uitdaging om een bourgognelookalike te maken in het zuiden van Frankrijk. Voor de Révélation wit selecteerde hij koel gelegen wijngaarden met chardonnaydruiven.
Na de pluk en de gisting volgt een klassieke rijping op kleine eikenhouten fusten, inclusief de bâtonnage techniek uit de Bourgognestreek (het rondroeren van gistresten).
Hierdoor smaakt de wijn vol en romig, maar met behoud van een spannende frisheid. De kenmerkende eikenhoutgeur en -smaak dragen bij tot een krachtige, aromatische witte wijn.
Producent : Les Vignobles Foncalieu
streek : Roussillon
20% van de cuvée vergist in eiken vaten, daarna zal 30% op Franse eik rijpen.
florale aroma's (witte bloemen) slechts lichte houttoets, aangenaam rond en toegankelijk
Allemansvriend aan aangename prijs